Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

risu.org.ua

Четвер, 12 вересня 2013, 15:05

У рамках Форуму Філарет презентуватиме «Українську Палінодію»

Завтра, 13 вересня, в головному читальному залі Наукової  бібліотеки ЛНУ ім І. Франка о 16.00 в рамках ювілейного 20 Форуму видавців за участі Святійшого Патріарха Філарета відбудеться презентація видавничого проекту Української Православної Церкви Київського Патріархату.  

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради. 

Презентацію очолить Святійший Патріарх Київський та всієї України-Руси Філарет, у ній візьмуть участь ієрархи, що забезпечили видавничу програму – голова управління у справах духовної освіти і колишній голова видавничого відділу УПЦ КП митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк); ректор Київської Православної Богословської Академії, що стала базовою установою видання, митрополит Переяслав-Хмельницький Епіфаній (Думенко), голова інформаційного управління архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

«Науково-видавнича діяльність є одним із найважливіших пріоритетів нашого служіння, важливим засобом пізнання та уцерковлення зовнішнього світу. Унікальний українськомовний корпус, що постав і наповнюється далі є справді першим у нашій історії проектом, що поєднав зусилля богословів та світських науковців, продовжив славні традиції Київської Духовної Академії минулих століть. Наша Церква сьогодні єдина має повний цикл літургійних видань рідною мовою, що дозволяє нам з гідністю виконувати апостольські заповіти у ХХІ ст. Важливою є і дієва співпраця Церкви з вищими закладами освіти, оскільки тільки вона здатна забезпечити виховання морально здорового і національно зрілого суспільства», – підкреслив митрополит Львівський Димитрій.

У рамках презентації у головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка також буде розгорнуто виставку унікальних рукописів та стародруків XVI-XIX ст., що відображають головні етапи формування перекладів богословської спадщини І тисячоліття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.