Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

dailylviv.com

Середа, 18 вересня 2013, 10:03

Фестиваль «Золотий лев на вулиці-2013» відбудеться 3-6 жовтня

Цьогоріч Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев на вулиці-2013», на якому презентуватимуть свої вистави десять театрів з різних країн світу, відбудеться з 3 по 6 жовтня.

Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

В програмі фестивалю  львів’яни та гості міста зможуть побачити цікаві вистави вуличних театрів з Чехії, Польщі, Білорусії, Литви, Португалії, України, які показуватимуться на площах та вулицях Львова. Звичайно не обійдеться і без традиційної карнавальної ходи, яка відбудеться 5 жовтня о 17.15 за участю театрів України, Польщі, Чехії, Португалії, Росії, Литви, Білорусії.

Особливо цікавою буде вистава вуличного театру з Польщі Biuro Podró?y, якому аплодували майже в 50 країнах світу на шести континентах. Вистава «Carmen Funebre» привертає увагу як досвідчених глядачів, так і перехожих. Ходулі, вогонь, світло, музика викликають захоплення і цікавість та створюють видовищне дійство.

Вже не вперше здивує львів’ян та гостей міста своєю експресивністю Teatr Novogo Fronta з Чехії, який 2 роки тому отримав гран-прі на Единбурзькому театральному фестивалі FRINGE. На цьогорічному фестивалі «Золотий лев» театр представить прем’єрну виставу «Causa Fatalis».

Особлива програма чекає і на наймолодших глядачів. Надзвичайно веселий клоун Enano з Португалії, якого вже встигли полюбити глядачі, буде розважати дітей 4 та 5 жовтня. Також на пл.Ринок працюватимуть  ігрові атракціони для батьків та дітей від клоунів Краківського театру ВАГАБУНДА .

Євпаторія представлятиме на фестивалі два колективи: культурно-розважальний проектGefest show, що включає в себе найбільш популярні та шокуючі види перформенсів, та театр вогню «Вольфрам», який виконає запаморочливі трюки на ходулях з вогнем емоцій.

Львівський академічний театр Воскресіння представлятиме на фестивалі вуличну виставу «Бал Генія». Ідеєю для створення вистави стала творчість видатного галицького скульптора Івана Пінзеля, представника пізнього бароко і рококо. Актори театру «Воскресіння» підкреслюють, насамперед, візуальне оформлення та майстерність скульптора.

Фестиваль «Золотий лев на вулиці-2013» відбудеться за підтримки Міністерства культури України, Управління культури ЛОДА, Управління культури Львівської міської Ради, Львівської обласної Ради, а також за підтримки Чеського центру в Україні. Організатори фестивалю щиро вдячні їм за підтримку.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.