Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

unian.net

Середа, 18 вересня 2013, 12:29

Уряд схвалив проект угоди про асоціацію з ЄС

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу схвалив проект угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Відзначимо, що у серпні уряд оприлюднив проект угоди на сайті Кабміну. Документ викладено на 236 сторінках.

Проект угоди, що включає всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС, має сім розділів і 486 статей, низка з яких присвячена діяльності медіа, захисту персональних даних, захисту інтелектуальної власності тощо.

Згідно з проектом угоди, метою асоціації є: сприяння поступовому зближенню сторін, поглиблення участі України в політиці, програмах та агенціях ЄС, запровадження умов для посилених економічних і торговельних відносин, які вестимуть до поступової інтеграції України у внутрішній ринок ЄС, зокрема завдяки створенню поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, поглиблення співробітництва у сфері безпеки з метою забезпечення верховенства права та поваги до прав людини і основоположних свобод.

Згідно з низкою додатків до проекту цієї угоди, Україна також бере на себе зобов'язання з адаптації вітчизняного законодавства із зазначенням конкретних термінів. Зокрема, угода передбачає приведення законодавства про аудіовізуальні медіапослуги протягом двох років після набуття чинності.

Міжвідомче погодження проекту угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом було завершено в серпні.

Після схвалення урядом пропозицію щодо підписання угоди про асоціацію буде передано президентові України

Київ сподівається підписати угоду під час саміту Східного партнерства 28-29 листопада у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.