Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Надзвичайні ситуації

risu.org.ua

Вівторок, 24 вересня 2013, 15:30

Ураган пошкодив церкву УГКЦ у Самборі, де зберігаються чудотворна ікона і мощі св. Валентина

23 вересня на Самбірщині пронісся ураган, в результаті якого пошкоджена покрівля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці – єдиного храму в Україні, де містяться мощі Св. Валентина. У цьому ж храмі з лівого боку від входу знаходиться чудотворна Самбірська ікона Пресвятої Богородиці.

Про це повідомляє РІСУ.

Греко-католицька церква Різдва Пресвятої Богородиці почала будуватися 1728 року. Храм ніколи не був закритий, навіть під час воєн тут проводилися богослужіння. У часописах зазначається, що 13 травня 1759 року з Ватикану прибули мощі Святого Валентина, бо він був покровителем Перемишльсько-Самбірської єпархії. Але архівні документи знищили після ліквідації в СРСР греко-католицької Церкви.

14 лютого, у День вшанування пам’яті про Святого Валентина, один раз у рік, саркофаг з мощами мученика переносять для почитання з бічного престолу церкви Пресвятої Богородиці на центральний титрапод.

В цей час можна прикластися до реліквії, попросити помочі чи заступництва, помолитися за злагоду і взаєморозуміння у сім’ї.

У церкві Різдва Пресвятої Богородиці зцілюються і від тяжких недуг. Молитва біля ікони Пресвятої Богородиці, за словами настоятеля церкви Богдана Добрянського, творить чудеса. Священик пригадує, що дівчина з Києва, хвора на лейкемію, одужала після паломництва до храму. І вона, і її мама були невіруючі. Але, почувши про самбірську чудотворну ікону, приїхали сюди і молилися біля святині. Згодом вже у Києві кілька разів дівчина проходила повторні обстеження, бо лікарі не йняли віри: хвороба відступила!

До слова, сума збитків внаслідок урагану у місті Самборі на Львівщині та кількох навколишніх селах попередньо оцінюється у понад мільйон гривень

Ситуацію у Самборі визнано надзвичайною ситуацією місцевого рівня. Це означає, що ліквідація наслідків проводиться за рахунок місцевих резервів Самбірської РДА та Самбірського міськвиконкому. Дозволяється залучати кошти резервного фонду обласного бюджету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.