Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

2b1stconsulting.com

Середа, 25 вересня 2013, 12:47

Я не буду розкривати комерційну таємницю, ? Шемчук про підготовку Eni до добування сланцевого газу на Львівщині

"Усі ці питання слід задавати компанії. Я не уповноважений розкривати структуру їх власності чи комерційні таємниці", − розповів голова Львівської ОДА Віктор Шемчук, відповідаючи на питання щодо італійської компанії Eni, яка прийшла на Львівщину добувати сланцевий газ.

Питання, які Варіанти задали Шемчуку і на які голова ОДА відмовився відповідати, посилаючись на комерційну таємницю, наводимо нижче:

(1) Чи йшлося про видобуток саме сланцевого газу на Львівщині під час Вашої зустрічі з акціонерами ТзОВ «Західгазінвест»? І чи видобуток сланцевого газу стане пріоритетним в діяльності Eni SpA на Львівщині?

(2) Раніше представники ТзОВ «Західгазінвест» зустрічались з головою Львівської облради Петром Колодієм. Чи означає це, що ТзОВ «Західгазінвест» доведеться отримувати додаткові дозволи від облради, чи компанія вже може приступати до видобутку сланцевого газу (розробка вже ведеться), маючи на руках ліцензії?

(3) Чому такі різні підходи до Eni SpA і Chevron?

(4) Чи не могли б Ви уточнити, в яких районах Львівщини буде працювати ТзОВ «Західгазінвест»? Адже, за попередньою інформацією, йдеться про найбільші запаси сланцевого газу в Європі в регіоні Передкарпаття: тобто Жовківщина і Сокальщина. На карті сланцевого газу помітно, що басейн родовищ простягається ледь не на половину території Львівської області.

Варіанти шукають контакту з представниками "Захгазінвесту", аби адресувати їм аналогічні питання. Сподіваємось, що вони не становлять комерційної таємниці.

Нижче подаємо карту покладів сланцевого газу в Європі:

Джерело фото: drillingcontractor.org

http://www.drillingcontractor.org/

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.