Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

ua.korrespondent.net

П'ятниця, 27 вересня 2013, 14:11

Янукович підписав закон, який дозволяє ув'язненим використувати мобільники

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 435- VII "Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання".

Про це повідомляє прес -служба глави держави.

Законом надається можливість здійснювати телефонні розмови засудженим , які відбувають покарання у дисциплінарних ізоляторах, карцерах або переведеним до приміщення камерного типу. Така можливість буде надаватися в якості виховних заходів, а також у разі виникнення виняткових особистих обставин (смерть або тяжка хвороба близького родича, яка загрожує життю хворого, стихійне лихо , що спричинило значну матеріальну шкоду засудженому або його сім'ї).

Змінами передбачається також врегулювати порядок надання засудженим до обмеження волі тривалих побачень, зокрема надавати право на позачергове тривале побачення для реєстрації шлюбу.

Передбачається можливість переведення засуджених до довічного позбавлення волі, які відбули двадцять років покарання у приміщеннях камерного типу, в звичайних житлових приміщень колонії максимального рівня безпеки та змісту їх серед інших засуджених.

Також, законопроектом пропонується закріпити в Кодексі вичерпний перелік заборон щодо засуджених, які на сьогодні визначені підзаконними нормативно - правовими актами. Пропонується упорядкувати короткочасні виїзди за межі виправних і виховних колоній.
Пропонується врегулювати питання спілкування дитини, що знаходиться в будинку дитини при виправній колонії, з родичами.

Крім того, пропонується вилучити норму, яка передбачає можливість скасування перебування дитини в будинку дитини після досягнення нею трирічного віку, у разі злісного порушення матір'ю вимог режиму відбування покарання.

Пропонується не обмежувати засуджених в короткострокових побаченнях і надати можливість мати тривалі побачення один раз на місяць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.