Варіанти,  30 вересня 2013

Культурні варіанти на тиждень

Плануйте тиждень не тільки для роботи, а й для відпочинку і хороших вражень. Розпочинаємо що понеділкову афішу найцікавіших культурних подій в місті. 

Понеділок, 30 вересня

Виставка Зоф’ї Малковіч "Якщо випущу повітря з легенів, надалі буде так само?"

У п’ятницю, в галереї актуального мистецтва "Єфремова 26" (вул. Єфремова, 26)відкрили виставку Зоф’ї Малковіч.

Художниця закінчила Мистецький Університет в Познані і не вперше представляє свій проект у Львові.

Раніше Зоф’я презентувала медійно-ітерактивний інсталяційний проект під назвою "Місце для споглядання зворотнього боку справ" в галереї Detenpyla.

У проекті, який відкрили цього разу, представлені дві відео інсталяції. "Тюлені" (спільна робота з Катажиною Янковяк ) і "=" (спільна робота з Іною Саренмою, Фінляндія).

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів

Сьогодні передостанній день показу Манхетенського фестивалю короткометражок, який триває у Львівському палаці мистецтв (сеанси розпочинаються  о 19:00 та 21:00) та кінотеатрі "Копернік" (о 19.30).

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів щорічно отримує заявки від режисерів з усього світу і у вересні представляє чергову підбірку з 10-ти фіналістів. Переможців визначає чисельна міжнародна аудиторія впродовж одного тижня.

У програмі цьогорічного фестивалю наступні фільми: №30 (Тімоті Вайльд, Австралія), Без коментарів (Александра Наум, Франція), Блек метал (Кет Кендлер, США), Чи повинна я подбати про все? (Сельма Вільхунен, Фінляндія), Генделик Кісмет (Марк Наннелі, Англія), Ірландські народні меблі (Тоні Донох’ю, Ірландія), Обличчя світу (Бастьєн Дюбуа, Франція), П’ятниця (Себастьян Райс-Едвардс, Англія), Смуга осілості (Джейкоб Сільман,США), Я – великий клубок смутку (Кен Урбан, США).

Вівторок, 1 жовтня

В Етноклубі Набутків виступить ансамбль стародавної та народної музики Kings & Beggars 

У репертуарі колективу – старовинна музика Європи, як придворна, так і народна.

Це пісні XIII ст, танцювальні мелодії XVI століття, також у програмі велика кількість англійських, французьких та італійських танців XIII-XIV та XVI століть і твори анонімних композиторів.

 Концерт розпочнеться о 20.00 в арт-кафе Квартира 35.

 

 Виставка Олександра Сухоліта

До 16 жовтня у галерея Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) триває виставка робіт відомого українського скульптора, художника Олександра Сухоліта. У експозиції представлено рисунки митця та кілька скульптур.

фото: Я-Галерея

Фестиваль сучасної музики "Контрасти" триває у Львові.

У вівторок відбудеться виступ ансамблю Constanty, а також презентація проекту Наталки Половинки та Вікторії Польової Мистецтво Вмирати.  

У програмі проекту Мистецтво Вмирати, який відбудеться у Костелі Святого Лазаря (вул. М. Коперника, 27): Вікторія Польова. Ars moriendi, книга пісень моноопера для голосу, фортепіано, тінг-ша і фонограми.

Середа, 2 жовтня

Перший Фестиваль аудіовізуального мистецтва ТЕТРАМАТИКА стартує у Львові і триватиме майже два тижні.

Розпочнетсья проект з відкриття виставки відео об’єкти митців з України, Польщі, Росії та Бельгії у Музеї ідей.

Також у цей день Марина Фоменко, засновниця та куратор Міжнародного фестивалю відео-арту  "Now&After"  в Москві представить свої роботи, а уже наступного дня розкаже як відбувається її фестиваль.

Детальніша інформація – на сайті фестивалю

Четвер, 3 жовтня

Міжнародний фестиваль Контрасти

У межах фестивалю сучасної музики відбудеться концерт Від класики до сучасності – 2. У залі Львівської філармонії виступить  Олександра Федосова (скрипка), Академічний молодіжний симфонічний оркестр "INSO-Львів" під диригуванням Георга Майса.

У програмі: Йоганн Себастьян Бах. Концерт для скрипки з оркестром ля мінор, Франц Шуберт. Рондо для скрипки і струнних Ля мажор, Бенджамін Бріттен. Проста симфонія для струнного оркестру, Кшиштоф Пендерецький. Три п’єси в старовинному стилі.

Концерт розпочнеться о 19.00

Міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев на вулиці 2013"

Жовтень починається, а разом з ним і фестиваль вуличного театру Золотий Лев. Цього разу до Львова приїжджають вуличні театри з Чехії, Польщі, Білорусії, Литви, Португалії, України.

У перший день фестивалю, 3 жовтня відбудеться вистава Театру Нового Фронту з Чехії  Causa Fatalis. Дійство розпочнеться біля Оперного театру о 20.00.

Карнавальна хода відбудеться 5 жовтня, суботу, за участю театрів України, Польщі, Чехії, Португалії, Росії, Литви, Білорусії. Деталі – на сайті фестивалю.

П’ятниця, 4 жовтня

Цього тижня у кінотеатрах країни стартує показ фільму Параджанов про знаменитого режисера Сергія Параджанова.

Фільм брав участь у багатьох кінофестивалях та отримав нагороду на Одеському кінофестивалі.

Режисери стрічки – Сержа Аведікян та Олена Фетісова. У Львові показ фільму відбуватиметься у арт-залі Кінопалацу (вул.. Театральна, 22), згодом стрічку покажуть і в інших кінотеатрах міста.

У п’ятницю у межах фестивалю Контрасти відбудеться концерт симфонічної музики оркестру K&K Philharmoniker

Відомий оркестр виступить під керівництвом австрійського диригента та композитора Маттіаса Георга Кендлінгера.

Львівська філармонія (вул. Чайковського, 7)

У програмі звучатимуть наступні твори Маттіаса Георга Кендлінгера, Ріхарда Вагнер та Петра Чайковського.

Виступ відбудеться у Львівській філармонії, початок – о 19.00

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.