Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

thisisukraine.org

Вівторок, 1 жовтня 2013, 16:26

У Львові пройде другий перегляд сучасного польського кіно

4-13 жовтня у Львові пройде другий перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком» 2013.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Основною метою фестивалю організатори називають популяризацію польського кінематографа та культурне зближення України та Польщі.

«Ми покажемо ідею, яка полягає в культурному, мистецькому зближенні двох народів, які дуже подібні, в яких дуже багато спільного і саме через сучасне кіно українці, українська молодь може зрозуміти, що сьогодні хвилює таких самих людей, які мешкають за декілька сотень кілометрів від них», - зауважив генеральний партнер проекту Андрій Рязанцев.

Цього року захід пропонує до огляду 26 фільмів. Всі фільми мають українські субтитри і 1 фільм дубльований українською мовою.

Відкриє 2-ий ПСПК фільм "Польська сиберіада". Стрічка розповідає про поляків, котрих виселили на Сибір. З цієї нагоди до Львова прибудуть режисер, виконавець головної ролі та продюсер фільму. 

Також цього року до святкування Дня незалежності Польщі у Івано-Франківську пройде триденний перегляд, під час якого мешканці міста зможуть переглянути біля 10 найновіших польських фільмів.

«Ми хочемо розширити показ фільмів на регіональному рівні. Цього року ми, власне, вперше робимо таке розширення і показ фільмів відбудеться також в Івано-Франківську, а наступного року плануємо розширити показ ще більше», - розповів генеральний Консул РП у Львові Ярослав Дрозд.

Також, окрім самих переглядів кінострічок у програмі фестивалю передбачено багато інших заходів. Зокрема, всі охочі зможуть долучитися до квесту «Справа Горгонової», під час якого учасники маленькими групками подорожуватимуть довоєнним Львовом та намагатимуться розв’язати один з найгучніших злочинів в довоєнній Польщі.

На відвідувачів теж чекають багато лецій, презентацій, фотовиставка «Табори Воркрути та Печори», концерт квартету «Апертус» та ін.

Показ фільмів пройде у Кінопалаці та кінотеатрі «Копернік».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.