Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

theaustralian.com.au

Середа, 2 жовтня 2013, 12:43

Представники влади розповіли про оновлений проект угоди про сланець

Оновлений проект угоди про розподіл вуглеводнів на території Олеської площі передбачає розширення прав місцевих рад на територіях видобутку сланцевого газу та більш жорстке дотримання екологічних норм. 

Це випливає з виступу радника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Ігнащенка під час громадських обговорень видобутку вуглеводнів на території Олеської площі, яке сьогодні, 2 жовтня, відбувається у Львівській облраді. 

За словами Ігнащенка, зміни до проекту угоди містять, серед іншого, положення, що 10% прибутку від видобутку вуглеводнів залишається в облрадах Івано-Франківщини та Львівської області.

Також внесені зміни до пункту про соціальні інвестиції - це має бути спільним рішенням інвестора та облради. Тоді як в попередньому варіанті проекту угоди соціальні інвестиції визначались на власний розсуд інвестора.

Щодо хімічних реактивів, що використовуються при гідророзриві, то компанія має повідомляти і державного регулятора і представників органів місцевого самоврядування про них.

"Також "Шеврон" повинен у повному обсязі відшкодувати шкоду, яка теоретично може бути завдана довкіллю", - сказав Ігнащенко. 

Нагадаємо, оновлений проект угоди про розподіл вуглеводнів на території Львівщини надійшов до Львівської облради 13 вересня цього року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.