Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

oblrada.sumy.ua

Вівторок, 8 жовтня 2013, 12:12

Депутати Львівської міськради блокують рішення суду стосовно відновлення дитячого майданчика на Лисенка, 14

Депутати Львівської міської ради від ВО "Свобода" перенесли рішення про відновлення дитячого майданчика на вул. Лисенка, 14, де раніше виконком міськради погодив будівництво будинка.

Про це на прес-конференції повідомив Віктор Штанько, передає кореспондент Варіантів.

Виконавчий комітет погодив оренду земельної ділянки для будівництва будинку фірмі "Горган", якою керував у 2002-2008 рр теперішній секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.

Минулого року Львівський окружний адміністративний суд постановив: "Зобов'язати Львівську міську раду затвердити схему дитячого та ігрового майданчика по вул. Лисенка, 14 по фактичному місцю знаходження".

Проте Львівська міська рада перенесла це рішення, щоб компенсувати оренду фірмі "Горган", яка хотіла будувати будинок на території дитячого майданчика. З пропозицією перенесення цього рішення голова фракції ВО "Свобода" Маркіян Лопачак.

Депутатська більшість підтримала пропозицію Лопачака, тобто перенесла це питання.

Натомість сьогодні на прес-конференції юрист Роман Куровець запевнив, що "Горган" користувалася землею у власних інтересах, хоч і незаконно. Тому підстав для компенсації оренди немає.

Крім цього, забудовники втрутилися у пам'ятку архітектури, відтак порушили закон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.