Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Середа, 9 жовтня 2013, 17:58

Рудяк не побачив ознак катування єврея, який поскаржився на побиття міліціонерами (ВІДЕО)

Головний міліціонер Львівщини не побачив ознак катування громадянина Флекмана, який заявив, що його під час допиту катували у Львівському міському управлінні міліції.

Про це на прес-конференції повідомив начальник МВС у Львівській області Олександр Рудяк, передає кореспондент Варіантів.

Прокуратура проводить перевірку інформації стосовно побиття Львівськими правоохоронцями Дмитра Флекмана 1 жовтня у Львівському міському управлінні міліції, що на вул. С. Бандери, 1.

"Ви дивилися, мабуть, репортаж із громадянином Флекманом, котрого били палицями металевими, він спокійно, без тілесних ушкоджень йшов по вулицях нашого рідного міста. Ознак катування я в нього не побачив, все інше визначить екпертиза", – заявив начальник МВС у Львівській області Олександр Рудяк.

Крім цього, під час сумнівного побиття єврея у Львівському міському управління міліції були присутні троє цивільних людей. 

При громадянину Флекману виявили краплі для очей, які містять наркотичні засоби. Ці краплі продаються лише по рецепту. Вже відомо, що ця речовина потрапила в Україну з Польщу.

Коли експертиза покаже кількість наркотичних речовин в лікарському засобі, правоохоронці визначать покарання для Дмитра Флекмана. Якщо наркотичної речовини вистачить для кримінальної відповідальності, то Фелькмана судитимуть за 309-ою статтею.

Якщо ж наркотичного засобу буде замало, підозрюваного притягнуть до адміністративної відповідальності (згідно з 44-ою статтею адміністративного кодексу).

Дмитро Флекман розписався у журналі доставлених, що не має ніяких скарг стосовно правоохоронців.

"Якщо буде встановлено, що заява була завідома неправдивою, зважаючи на ці чи інші обставини, ми будемо наполягати на порушенні кримінальної справи з цього приводу, якщо не буде підстав для порушення кримінальної справи, ми з паном Флекманом зустрінемося у суді, для захисту честі та гідності Львівської міліції", – додав Олександр Рудяк.

Нагадаємо, Флекман стверджує, що 1 жовтня його затримали правоохоронці та доставили у приміщення Львівського міського управління міліції, що на вул. Степана Бандери 1.

За словами потерпілого, міліціонери вимагали у нього 10 тисяч доларів, погрожуючи кримінальною відповідальністю за зберігання наркотиків.

Міліціонерів будуть судити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.