Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

uk.wikipedia.org

Четвер, 10 жовтня 2013, 13:32

До 80-ліття біля Палацу Хоткевича відкриють алею кленів

Міський Палац культури ім. Хоткевича відзначить ювілей різноманітними урочистостями. Цьогоріч найстарішому діючому Палацу культури у Львові виповнюється 80 років.

Як розповів директор Палацу культури ім. Гната Хоткевича Ігор Мартиненко, День народження Палац культури відзначатиме два дні – 10 та  13 жовтня.

Святкове дійство відбудеться на території  закладу культури. Зокрема, 13 жовтня гостям урочистостей пропонують переглянути святковий концерт за участю  вихованців Палацу.

А от 10 жовтня, з нагоди свята, учні Палацу запустять в небо 80 повітряних кульок, адже саме стільки років виповнюється  закладу. Крім того, цього дня відбудеться відкриття алеї кленів, яку висадять біля Палацу Хоткевича.

«Дуже тішить, що нам вдалося зорганізувати таке свято. Особливо  алея кленів , яка з’явиться біля Палацу. Це наша давня мрія.  Попри те, що Міський Палац культури ім. Гната Хоткевича найстаріший діючий Палац культури у Львові, з фінансуванням у нас не все так добре. Тому, щоб організувати 80-річчя закладу, довелося шукати допомоги. Нас почув львівський меценат, власник компанії «Барком» Олег Баран. Він допоміг з технічними питаннями, саджанцями для алеї – тож це фактично його подарунок для нашого Палацу», -  розповів художній керівник Палацу культури імені Гната Хоткевича  Петро Бенюк.

За його словами, на сьогодні у Палаці працює понад двадцять творчих колективів різного напрямку та вікових категорій, де займається більше тисячі учасників.

«У нас діти опановують мистецтво народного, бального та естрадного танцю, ансамблевого та естрадного співу, гру на сопілці та бандурі. Працює студія образотворчого та ужиткового мистецтва, театр-студія, студія англійської мови. Для дорослих у Палаці діють гуртки бального танцю, займається камерний хор та театр. Для людей літнього віку працює Центр здоров’я», - додав Петро Бенюк.

Відтак, Палац культури запрошує усіх львів’ян відвідати урочисті заходи з нагоди 80-річчя театру. Святкування відбудеться 10 жовтня, початок – святкувань -  о 16.30 годині.  13 жовтня – концерт розпочнеться о 15. 00.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.