Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

евакуатор

novyny.lviv.ua

Середа, 16 жовтня 2013, 11:00

Прокуратура розпочала розслідування через незаконну евакуацію автомобілів у Львові

евакуатор

Працівники ЛКП «Львівелектротранс» та «Львівавтодор», не маючи відповідних повноважень, безпідставно у примусовому порядку евакуювали на майданчики для тимчасового тримання понад 300 автомобілів, чим порушили  конституційні права їх власників.         

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Львова.

Водночас, згідно з законодавством, переміщення транспортних засобів на спецмайданчики належить виключно до компетенції органів Державтоінспекції.

Відтак, прокуратурою Львова 14 жовтня розпочато кримінальне провадження за  ч. 1 ст. 365 КК України, за фактом перевищення  службових повноважень посадовцями комунальних підприємств.

Принагідно зазначимо, що прокуратурою міста Львова проводилась перевірка законності затвердженого 18 липня ухвалою сесії ЛМР положення щодо порядку роботи евакуаторів у Львові, на підставі якого проводилось переміщення автомобілів.

Відтак, з’ясовано, що вказане рішення затверджене та  реалізується усупереч вимогам Закону України «Про дорожній рух» та  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зважаючи на це, 7 жовтня прокуратурою внесено позов до Львівського окружного адміністративного суду з вимогою визнати незаконною та скасувати згадану ухвалу сесії Львівської міської ради.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.