Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

картка

tsn.ua

Понеділок, 21 жовтня 2013, 14:38

Від сьогодні магазини будуть штрафувати за відмову прийняти оплату карткою

картка

Набула чинності постанова, яка встановлює адміністративну відповідальність для торговців, якщо вони відмовлять споживачеві у розрахунку платіжною карткою.

Як повідомили у прес-службі Держпідприємництва України, згідно з постановою №727 «Про внесення зміни до пункту 2 Положення про порядок накладення та стягнення штрафів за порушення законодавства про захист прав споживачів» штраф складе п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 8500 гривень.

«Тепер споживачі можуть вимагати у всіх суб’єктів господарювання, де встановлені касові апарати, приймати до оплати електронні засоби платежу. У разі відмови у проведенні розрахунку споживачі можуть звертатися до Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів», - підкреслили у відомстві.

Також Держпідприємництво нагадало, що відповідно до статті 16313 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за недотримання встановлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів органи доходів і зборів мають право застосувати до підприємців штраф у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн). При повторному порушенні протягом року штраф збільшується і становитиме від 500 до 1000 мінімумів (8500-17000 грн).

Джерело: Коментарі

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.