Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Юрій Кульчицький

Понеділок, 21 жовтня 2013, 16:27

Ірина Магдиш ініціює зміни порядку встановлення пам'ятників у Львові

Юрій Кульчицький

Заступник начальника управління культури Львівської міської ради незадоволена пам'ятником Юрію Кульчицькому та іншими па'ятниками, які в останній час, мов гриби, ростуть у Львові, а відтак ініціює зміни до процедури щодо встановлення пам'ятників у Львові з метою розширення участі громади в цих процесах.  

З цією метою Магдиш створила сторінку у Facebook, де вимагає зробити відкрим для громади встановлення у Львові пам'ятників.

Про це кореспонденту Варіантів повідомила заступник начальника управління культури Львывської міської ради Ірина Магдиш.

Ірина Магдиш розповіла, що згідно з збереженням діючої тепер процедури встановлення творів монументального мистецтва, встановлення пам'ятника проведено правильно, але згідно з цими процедурами громада не причетна до вибору проекту пам'ятника.

Саме тому для львів'ян пам'ятники в місті зявляються як дідько з табакерки.

Встановлення пам'ятного знака Юрію Кульчицькому погодив виконавчий комітет Львівської міської ради.

У рішенні виконавчого комітету від 13-го вересня прописано, що "Галка Лтд" повинна сама оголосити конкурс на кращий проект пам’ятного знака, а також сама обирати проект пам’ятного знака та погодити його з архітектурно-містобудівною радою при управлінні архітектури департаменту містобудування.

Представник "Галка Лтд" не відповідає на телефонні дзвінки, але навіть якщо вибір проекту пам’ятного знака проводили закрито, то "Галка" не порушила жодних норм.

На знак протесту проти цієї ситуації з пам'ятними знаками Заступник начальника управління культури Львівської міської ради створила сторінку "Нас не питали" та вимагає термінового вироблення положення, яке зробить проектування пам'ятників та їх встановлення відкрим для громади.

Також Ірина Магдиш вимагає обов'язкове оприлюднення цього проекту, бо це нормативний акт регулятивного характеру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.