Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

свірзький замок

ukrultras.com

Вівторок, 22 жовтня 2013, 15:11

Аварійний Свірзький замок передадуть у концесію

свірзький замок

У Львівській ОДА остаточно вирішили передати Свірзький замок, який перебуває у аварійному стані, у концесію. 

Таке остаточне рішення озвучили під час робочої наради у Львівській ОДА щодо подальшого функціонування Замку у с.Свірж Перемишлянського району Львівщини, передає прес-служба ЛОДА.

Зазначимо, Свірзький замок на сьогодні перебуває в аварійному стані, з 2007 року є у списку пам’яток архітектури, які можуть бути передані у концесію.

Оскільки, Свірзький замок є на балансі Львівської ОДА, але в користуванні Спілки архітекторів України, а коштів на його відновлення чи хоча б утримання немає, то прийняли рішення, що необхідно оголосити конкурс для передання замку у концесію та почати готувати документи для цієї процедури. Перед тим, необхідно розробити концепцію функціонування замку, сформулювати історико-архітектурне завдання та напрацювати договірні матеріали.

Віктор Шемчук запевнив, що не заперечує, аби передати Свірзький замок у концесію Спілці архітекторів України. Однак, якщо з’явиться інший концесіонер, який запропонує більш перспективну концепцію та буде готовий вкладати кошти вже сьогодні, то очевидно, що рішення буде прийматись колегіально і на конкурсних засадах.

Водночас, у Спілці архітекторів України пообіцяли зібрати кошти та до кінця цього року вкласти у впорядкування Свірзького замку 3 млн. грн.

Довідка. Концесія — договір про передачу природних багатств, підприємств, інших господарських об'єктів, що належать державі чи місцевим органам влади, в тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам, за умови взяття суб'єктом підприємницької діяльності (концесіонером) на себе зобов'язань по створенню (будівництву) та (або) управлінню (експлуатації) об'єктом концесії, майнової відповідальності та можливого підприємницького ризику. Тобто концесія - це специфічний тип оренди, але орендар має значно більше обов'язків. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.