Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ua.golos.ua

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 10:23

Тиждень кримськотатарської культури триває у Львові

З 24 по 30 жовтня у Львові вчетверте відбувається Тиждень кримськотатарської культури. У програмі – фільми, джаз, дискусії.

Про це повідомляє перс-служба МО Дзиґа.

У програмі фестивалю  – прем'єра першого кримськотатарського повнометражного фільму Хайтарма. Показ триває з 24 по 30 жовтня в кінотеатрі Кінопалац.

29 жовтня відбудеться великий публічний показ Хайтарми за участі творців фільму, зокрема, виконавця головної ролі та режисера Ахтема Сеїтаблаєва.

Фільм створений на основі реальних подій і розповідає про сталінську депортацію кримських татар, яка показана через погляд видатного льотчика Амет-Хана Султана.

У неділю, 27 жовтня у Львівській копальні кави відбудеться вечір кримськотатарсько-української етно-джазової музики, під час якого виступить гурт Усеїна Бекірова, співачка Ельвіра Сарихаліл та гурт «Shockolad».

Дискусія про роль кримських татар у побудові нової України відбудеться 29 жовтня у Дзизі. Серез спікерів – Рефат Чубаров, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, Ярослав Грицак, історик, Гульнара Бекірова, історик, Ельміра Муратова, політолог. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.