Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет франка

kameniar.lnu.edu.ua

Неділя, 27 жовтня 2013, 17:14

Вибори ректора ЛНУ ім. Івана Франка відбудуться не раніше кінця грудня

університет франка

Вибори ректора ЛНУ ім. Івана Франка відбудуться орієнтовно не раніше кінця грудня, оскільки наразі проходить процедура погодження змін до Статуту ВНЗ, в тому числі, у питанні кількості делегатів виборчої конференції.

Про це повідомила прес-служба профкому ЛНУ ім.Івана Франка.

«21 жовтня Комісія завершила свою роботу над проектом змін до Статуту. 30 вересня Вчена рада Університету розгляне проект змін до Статуту ЛНУ ім. Івана Франка, який напрацювала Комісія. Наступним кроком буде скликання Конференції трудового колективу, де згадані зміни треба внести до Статуту. Опісля проект розгляне Міністерство освіти і науки України. І лише у випадку затвердження змін Міністерством Університет зможе розпочати підготовку до головної Конференції – виборної. Відтак, вже до кінця цього року Університет має всі шанси обрати нового Ректора», – сказано у повідомленні.

Відповідно до внесених змін комісія встановила кількість делегатів на виборну конференцію – 450 осіб.

"Комісія з підготовки пропозицій змін до Статуту ЛНУ ім. Івана Франка запропонувала порядок обрання делегатів Конференції. Тому відповідно до Закону України «Про вищу освіту» усі делегати обиратимуться шляхом голосування – на конференціях структурних підрозділів. Звідси, ані Вчена рада Університету, ані Президія профкому не мають жодних привілеїв", - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, 25 вересня відбулося засідання Вченої ради Львівського національного університету імені Івана Франка, де розглянули лист заступника міністра – керівника апарату Олексія Дніпрова, що надійшов до Університету. У документі йшлося про невідповідність статей Статуту ЛНУ ім. Івана Франка Закону України «Про вищу освіту», зокрема порядок обрання делегатів Конференції, статутний склад Конференції, припинення повноважень Ректора і призначення в.о. ректора.

Вибори ректора відбуваються у зв'язку із закінченням терміну перебування на цій посаді проф. Івана Вакарчука.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.