Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

інститут археографії та джерелознавства

facebook.com

Понеділок, 28 жовтня 2013, 11:18

Інститут української археографії та джерелознавства, який має Львівське відділення, планують ліквідувати

інститут археографії та джерелознавства

Днями Президія НАН України планує ліквідувати Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України, який має Львівське відділення.

Цей важкозрозумілий крок робиться раптово, кулуарно, без жодних обговорень з колективом та науковою громадськістю, пише сайт Historians.

Ліквідація Інституту не має під собою суто наукових підстав. Комплексна перевірка роботи Інституту, здійснена Президією НАН України в 2011 р., не виявила суттєвих недоліків, про що є відповідний акт, йдеться у повідомленні сайту.

Нагадаємо, Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України має також Львівське відділення, яке офіційно працює з 1 вересня 1992 року.

При відділенні діє кілька науково-дослідних установ: Українське геральдичне товариство; Комітет захисту архівів. Свого часу діяв Український центр документації національно-визвольної боротьби.

Довгий час очолював відділення доктор історичних наук та професор Ярослав Дашкевич, від березня 2010 відділення очолює доктор історичних наук Мирон Капраль.

На початок 2010 року відділення налічувало 16 працівників, з них 10 наукових: 2 доктори історичних наук, 5 кандидатів історичних наук, 1 кандидат географічних наук.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.