Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Світло пам'яті для Личаківського цвинтаря

П'ятниця, 1 листопада 2013, 13:43

Акція "Світло пам'яті для Личаківського цвинтаря" відбулася у Львові (ФОТО, ВІДЕО)

Світло пам'яті для Личаківського цвинтаря

Сьогодні посли Республіки Польща, громадські діячі Польщі, львівські поляки взяли участь в акції "Світло пам'яті для Личаківського цвинтаря".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

"Акція "Світло пам'яті для Личаківського цвинтаря" започаткована львів'янами в 2003-му році. Мета цієї акції - віддання шани всіх, хто похований на цьому цвинтарі. Сьогодні, як і минулого року, є 40 тисяч лампадок. Наші волонтери працюватимуть весь день, щоб на вечір цвинтар був гарним", – розповів консул республіки Польща у Львові Яцек Жур.

Яцек Жур також розповів, що у рамках "Світло пам'яті для Личаківського цвинтаря" вшанують пам'ять не тільки поляків, а й українців, вірмен та інших.

Покладання вінків та лампадок відбулося за участі Надзвичайного та Повноважного Посла РП в Україні Генрика Літвіна, Генерального Консула РП у Львові Ярослава Дрозда та Секретаря Ради охорони пам’яті боротьби та мучеництва Анджея Кунерта, директора Польського інституту в Києві Ярослава Ґодуна.

Зокрема поклали вінки та лампадки на могили Артура Ґроттґера, Константи Ордона, Владислава Белзи, Ґабріели Запольскої, Юліуша Макаревіча, Северин Ґощиньского, Стефана Банаха, Мєчислава Ґембаровіча

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.