Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пенсійна реформа

news.ub.ua

Вівторок, 5 листопада 2013, 12:09

Верховна Рада відмовилася скасувати пенсійну реформу

пенсійна реформа

Верховна Рада України не підтримала законопроект № 2934 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення умов пенсійного забезпечення громадян". 

За відповідне рішення проголосували 216 народних депутатів (з 226 необхідних), проти-0, утрималися - 24 нардепа.

За законопроект № 2934-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення умов пенсійного забезпечення громадян" проголосували 215 народних депутатів, проти - 1, утрималися - 22 нардепа.

Законопроект № 2934 пропонує надати право жінкам виходити на пенсію у 55 років та знімає обмеження права пенсіонера на врахування при розрахунку пенсії заробітної плати за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 р. періодом до 1 січня 2016 р.

Також документ передбачає застосовування в розрахунку пенсії та її перерахунку у зв'язку з набуттям додаткового стажу середню заробітну плату на одну застраховану особу в цілому по Україні за рік, що передує року звернення за призначенням пенсії.

Крім того, законопроект зменшує розміри страхового стажу, необхідного для призначення пенсії по інвалідності та відновлює право на перерахунок пенсії для працюючих пенсіонерів у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Крім того, передбачається встановити для осіб, які у зв'язку з досягненням 35 років не мають права на сплату страхових внесків до Накопичувального фонду страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком - 5 років, та страховий стаж, що надає право на одержання мінімальної пенсії за віком - 20 років для жінок та 25 років для чоловіків. Для тих, хто не досяг 35 років, та зможе передбачити собі накопичення коштів, страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком встановлюється 15 років, а страховий стаж, що надає право на одержання мінімальної пенсії за віком - 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.

Також пропонується запровадити осучаснення пенсій після двох років з дня їх призначення із врахуванням показника середньої заробітної плати за три календарні роки, що передують року перерахунку.

За матеріалами: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.