Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сало олег

Середа, 6 листопада 2013, 16:16

Питання про недовіру Салу внесуть у порядок денний сесії, якщо за це проголосує проста більшість депутатів

сало олег

Голосування за недовіру голові ОДА відбувається в таємному режимі. Якщо набереться дві третини голосів, а це 78 голосів із 166 депутатів облради, тоді президент, відповідно до закону, повинен звільнити цю особу із займаної посади.

Про це у коментарі Варіантам повідомив депутат Львівської Михайло Барбара (фракція ВО "Свобода").

Якщо за недовіру проголосує більше половини, але менше 2/3 депутатів, тоді, відповідно до закону, це рішення скеровується на розгляд президенту і останній зобов’язаний повідомити облраду про свою реакцію, сказав Барбара.

Наразі Львівська облрада висловлювала недовіру попередникам Олега Сала, але ніколи під час голосування не вдавалося зібрати 2/3 голосів депутатів. 
Також буди прецеденти на Сході України за часів президентства Віктора Ющенка, коли депутати набирали 2/3 голосів, але Ющенко так і не підписав указу про звільнення губернатора, повідомив Барбара.

За словами голови фракції УДАР у Львівській облраді Оксани Юринець, висловлювати недовіру нещодавно призначеному голові Львівської ОДА необхідно юридично грамотно, щоб був результат, а не лише політичні заяви.

Відповідаючи на запитання чи назбирається у Львівській облраді дві третини депутатів, які будуть готові проголосували за висловлення недовіри Салу, Юринець зазначила, що назбирати таку кількість голосів - це халепа, але в будь-якому разі УДАР буде голосувати, оскільки це позиція лідера партії Віталія Кличка.

Нагадаємо, сьогодні ВО "Батьківщина", ВО "Свобода" та УДАР розпочали терміновий збір підписів про включення до порядку денного наступного пленарного засідання Львівської облради питання щодо висловлення недовіри голові Львівської ОДА Олегу Салу.

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.