Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

взяття під варту

Четвер, 7 листопада 2013, 10:10

У Львові суд постановив взяти під варту відомого кримінального авторитета "Лебєдя"

взяття під варту

Галицький районний суд м. Львова 6 листопада ухвалив рішення про взяття на два місяці під варту Віталія Л. на прізвисько «Лебєдь», добре відомого в кримінальних кругах як помічника кримінального авторитета Вови Морди.

Віталію Л. висунули підозру в злочинах за ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за ч. 4 ст. 296 (злісне хуліганство). Підозрюваний своєї провини не визнає.

За попередньою інформацією, Віталій Л. на Сихові зупинив автомобіль і жорстоко побив із застосуванням травматичної зброї людину, котра виявилась співробітником силових структур і родичем дуже шанованої у Львові особи.

Про це повідомляє газета "Ратуша".

Травматичний пістолет «Форт», який є на озброєнні у Віталія Л., належить йому на цілком законних підставах: одна з газет видала кримінальному авторитету посвідчення про те, що він є її кореспондентом, і, відповідно, має право носити і застосовувати травматичну зброю.

Захист Лебєдя, своєю чергою, подав клопотання про застосування м’якшого запобіжного заходу: заставу в розмірі 30 тис. грн або взяття під домашній арешт.

Однак суд визнав достатніми ризики, які були викладені у клопотанні слідства, й ухвалив рішення застосувати стосовно Лебєдя запобіжний захід — утримання під вартою. Термін дії — 60 днів — до 4 січня 2014 року.

Після оголошення вироку суду на Лебєдя натягли кайданки просто у залі суду.

«Лебєдь» раніше належав до кримінального угруповання «Птєнца», а коли того вбили в барі «Східня кухня» на Дорошенка, перейшов у групу до кримінального авторитета «Базіли», а коли й «Базілу» пристрелили у барі «Мама-міа» на Привокзальній — став довіреною людиною Вови-«Морди». Був суджений за «хуліганку». 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.