Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Середа, 20 листопада 2013, 10:43

Тягнибок став на захист Фаріон

Голова ВО «Свобода», нардеп Олег Тягнибок не знав про те, що нардеп Ірина Фаріон була членом КПРС, але не вважає в тому жодної проблеми.

Про це Олег Тягнибок написав у своєму блозі на сайті «Українська правда».

«Одразу скажу: я не питав Ірину, коли особисто приймав її у "Свободу", чи вступала вона коли-небудь у КПСС. І зараз, через десятиліття спільної боротьби, на догоду новоспеченим "люстраторам" тим більше допитувати не збираюся», – пише Тягнибок.

Тягнибок стверджує, що інформація про членство в компартії Фаріон – це добре спланована акція, організована регіоналами з Києва.   

«Тепер на наших очах вилуплюється свіжий феномен доби – така ж вибіркова "люстрація". І знову ж таки – як інструмент розправи над політичними противниками – вишукувати бодай якусь тріску в оці опонента, аби від власних колод увагу людей відволікати...»

І далі:

«Так отож. Ясно як день: уся ця щуряча метушня по архівах – ретельно спланована кампанія політичного гоніння, яка з поняттям "люстрація" має стільки ж спільного, як Микола Азаров з Іриною Фаріон. На ділі це – спроба влаштувати публічне судилище над, без сумніву, однією із найяскравіших і найпотужніших особистостей сучасної української політики».

Нагадаємо, Ірина Фаріон раніше офіційно заперечила своє членство в КПРС.

Перед тим в інтернеті  були оприлюднені документи, які підтвержують членство Фаріон у Комуністичній Партії Радянського Союзу.

Історик та журналіст Вахтанг Кіпіані назвав вчинок Фаріон вищим проявом морільної сліпоти та колабораціонізму.

Оксана Забужко, однак, висловила думку, що з'ясовування факту членства в минулому того чи іншого українського політика у КПРС не має жодного стосунку до люстрації і насправді є лише димовою завісою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.