Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

svit-tvarin.net.ua

Середа, 20 листопада 2013, 13:40

Два зубри поповнили природній парк "Сколівські Бескиди"

За результатами реалізації програми реінтродукції бізона європейського (зубра), у 2013 році популяція поповнилася 2 особинами і становить на сьогодні 17 осіб.

Про це Варіантам повідомили у департаметі екології та природніх ресурсів Львівської ОДА.

"Природоохоронною установою успішно реалізовуються 10 природоохоронних програм щодо охорони, відтворення та відновлення популяцій рідкісних та зникаючих видів рослин і тварин, рекреації та дослідження старовікових насаджень парку. Так, за результатами реалізації програми реінтродукції бізона європейського (зубра), у 2013 році популяція поповнилася 2 особинами і становить на сьогодні 17 осіб", - повідомили представники НПП "Сколівські Бескиди" на засіданні науково-технічної ради національного природного парку "Сколівські Бескиди", яке відбулося вчора, 19 листопада.

Також на території парку відроджують популяцію рідкісної породи гуцульських коней, яких налічується вже 17 голів. До кінця наступного року планується видати монографії «Корисні рослини НПП «Сколівські Бескиди» та «Ліки на городі».Також на засіданні обговорили питання  передачі у постійне користування парку земель Сколівського військового лісгоспу.

З урахуванням того, що найвища точка НПП «Сколівські Бескиди» - хребет з вершиною г. Парашка (1268 м.) знаходиться на території Сколівського військового лісгоспу, учасники ради підтримали ідею передачі цих масивів НПП «Сколівські Бескиди» у постійне землекористування, оскільки, це дасть можливість використання  природно-рекреаційного потенціалу цього регіону, зокрема, розвитку пізнавально-природничого та кваліфікованого туризму.

У ході засідання науково-технічної ради, рекомендували у 2014 році провести науково-практичну конференцію з нагоди 15-ти річчя створення національного природного парку «Сколівські Бескиди».



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.