Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ярмарок вакансій для неповносправних

Середа, 20 листопада 2013, 17:33

Все більше неповносправних звертаються до центру зайнятості, – Олег Рісний

ярмарок вакансій для неповносправних

Директор Львівського міського центру зайнятості Олег Рісний повідомив, що з кожним роком все більше неповносправних звертаються до міського центру зайнятості. 

«В цьому році протягом січня-жовтня до міського центру зайнятості звернулося 498 осіб з інвалідністю, в той час, як у минулому році було 366, з них працевлаштовано було 96 осіб. Це біля 20 %, тобто кожен 5 був працевлаштований», - повідомив, сьогодні на ярмарку вакансій директор Львівського міського центру зайнятості Олег Рісний.

На цьогорічній ярмарці було представлено 333 вакансії для людей з особливими потребами.

«На сьогодні є 333 вакансії для осіб з інвалідністю і понад 200 з них – це ваканції структур Укрзалізниці. Проте, працевлаштувати на ці вакансії людей дуже важко, оскільки сам тип вакансій є складним для працевлаштування інвалідів: провідники в потягах, ремонтники - тобто це робота, яка потребує фізичного навантаження», - зазначив Олег Рісний.

Також, на ярмарці вакансій проводились семінари із професійної орієнтації молоді з інвалідністю, де бажаючих отримати роботу готували до співбесід із роботодавцем.

«Сьогодні буде проведений семінар із професійної орієнтації молоді з інвалідністю. Ми вирішили перед ярмарком пропрацювати техніку співбесіди з роботодавцем, переглянути їхнє резюме і порадити, що можна поправити. Ми також проводимо семінари для молоді з інвалідністю, яка завершує вузи. Ми намагаємось закликати їх вже зараз починати думати над тим, де вони будуть працювати. Також, я намагаюсь налаштувати людей з інвалідністю на те, що пора змінювати свою психологію. Тобто, якщо людина є хорошим фахівцем, але її не беруть на роботу, то чому б їй не зареєструватись підприємцем? Тим більше, що особи з інвалідністю мають великі пільги при цьому», - додав керівник незалежної громадської організації Товариство «Зелений хрест» Олександр Волошинський.

Ярмарок вакансій та семінари для людей з інвалідністю та працедавців проводяться за співпраці Львівського міського центру зайнятості, Товариства «Зелений хрест» та інших соціальних партнерів.

Частина сьогоднішніх заходів проведена в рамках проекту "Сприяння у працевлаштуванні випускників з інвалідністю вищих навчальних закладів м. Львова" , що реалізовується Товариством «Зелений хрест» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Партнери проекту: Львівський міський центр зайнятості, Педагогічний коледж Львівського національного університету ім. Івана Франка, Львівський медичний коледж ім. Андрея Крупинського

Проект направлений на підготовку випускників вузів м. Львова з інвалідністю до активних форм пошуку роботи, як по своєму фаху, так і по суміжних спеціальностях. Токож проект передбачає активне залучення працедавців до відбору працівників з інвалідністю ще на етапі завершення їх навчання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.