Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сланцевий газ

bls.gov

Понеділок, 25 листопада 2013, 11:42

Деталі сланцевої угоди з "Шевроном" приховують від громадськості, – нардеп

сланцевий газ

Угоду про розподіл вуглеводнів на Олеській ділянці між компанією "Шеврон Юкрейн Б. В", державою та ТОВ "Надра Олеська" приховують від громадськості.

Про це свідчить відповідь Міністерства екології та природних ресурсів на звернення народного депутата Юрі Дерев'янка щодо надання копії Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться на Олеській ділянці, інформує прес-служба депутата.

"Угода про розподіл вуглеводнів, що видобуватимуться в межах ділянки "Олеська", укладена 5 листопада 2013 року між державою Україна, компанією "Шеврон Юкрейн Б. В" та ТОВ "Надра Олеська" (УРП), належить до категорії інформації з обмеженим доступом", - йдеться у відповіді.

Як зазначає Мінекології, це пояснюється тим, що "УРП є конфіденційною інформацією" і "жодна із сторін не може розкривати конфіденційну інформацію без попередньої згоди інших сторін".

“Яким чином обласні ради та громадськість можуть проконтролювати дотримання умов Угоди та чи було підписаний саме той варіант Угоди, який був погоджений Львівською та Івано-Франківською обласними радами, якщо ніхто не може побачити підписану Угоду? - зазначає нардеп Юрій Дерев’янко.

"Частиною другою статті 24 Закону передбачено, що сторони Угоди несуть відповідальність за розголошення конфіденційної інформації, одержаної під час виконання УРП", - зазначає Міністерство.

Як відомо, 3 жовтня Львівська обласна рада схвалила проект Угоди про розподіл продукції на Олеській ділянці між Кабінетом Міністрів України, ТОВ "Надра Олеська" та "Шеврон Юкрейн Б.В."

5 листопада 2013 року Кабінет Міністрів України підписав відповідну Угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська (Івано-Франківська і Львівська області).

Того ж дня Верховна Рада прийняла 326 голосами законопроект Юрія Дерев'янка про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо коштів від використання (реалізації) державної частини виробленої продукції відповідно до угод про розподіл продукції).

Документ передбачає відрахування місцевим бюджетам 10% виторгу від продажу корисних копалин, видобутих у межах угоди про розподіл продукції (УРП). Відповідно до нього, 10% коштів розподілятимуться між місцевими бюджетами у такому співвідношенні: 5% - до обласного бюджету, 3,5% - до районного бюджету, 1,5% — до сільського, селищного або міського бюджету. Передбачається, що кошти будуть спрямовуватися безпосередньою до бюджетів розвитку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.