Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

покупки

socialmediabuff.com

Четвер, 28 листопада 2013, 16:56

Українці стали активніше купувати

покупки

Українці перестали боятися девальвації і почали активно витрачати гроші на покупки.

Про це повідомляє GfK Ukraine, спираючись на проведені дослідження.

Таким чином, жовтневий індекс споживчих настроїв (ІСН) дорівнює 84, що на 3,5 пункту більше, ніж у вересні. Поліпшення споживчих настроїв було викликане, насамперед, зростанням індексу поточного стану, який відображає фактичну зміну матеріального становища та готовність робити великі покупки. 

У жовтні було зафіксовано такі ключові тенденції:

Поліпшення споживчих настроїв було викликане, насамперед, зростанням індексу поточного стану, який відображає фактичну зміну матеріального становища та готовність робити великі покупки.

При цьому суттєво зменшилися побоювання девальвації та безробіття.
Водночас, очікування щодо розвитку економіки залишаються на рівні нижчому від оцінки поточного стану.

Найбільшою мірою споживчі настрої покращилися в західному регіоні, містах середнього розміру та серед громадян з низькими доходами.

«Сезон збирання врожаю в Україні зсунувся цього року з вересня на жовтень, тепла погода сприяла поліпшенню ситуації і в інших галузях. Це підштовхнуло споживчі настрої вгору. Водночас, за слабких очікувань щодо розвитку економіки настрої залишаються вкрай нестійкими», – коментують аналітики GfK Ukraine.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.