Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

заворушення на банковій

ipress.ua

Середа, 4 грудня 2013, 09:59

Суд заарештував на 2 місяці учасників масових заворушень на Банковій

заворушення на банковій

Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжний захід у вигляді арешту дев'яти підозрюваним, яким інкримінується участь у масових заворушеннях біля Адміністрації Президента.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Таке рішення суд ухвалив, розглянувши клопотання слідчого в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 294 КК (Масові заворушення, що супроводжувалися насильством, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя).

Суд стверджує, що 1 грудня під час акції біля будівлі Адміністрації Президента України на вул. Банковій, вказані особи, використовуючи гумові палиці, палиці і сльозогінний газ, провокували сутички з міліціонерами, завдавали їм тілесні ушкодження, а також підбурювали інших учасників мітингу на порушення громадського порядку.

Водночас, як передає BBC, підозрюваних перевели в СІЗО на 2 місяці. 

"У більшості затриманих - синці, гематоми і травми голови - в ході затримання їх били. Декого привезли на засідання прямо з лікарні, а декому так і не вдалося побачитися зі своїми адвокатами", пише BBC.

Мати одного з підозрюваних розповіла, що найнятий нею адвокат так і не побачив свого підзахисного, у суді з ним був наданий державою захисник.

Адвокати зізнаються, що читали справи своїх підзахисних "на коліні" і зустрілися з ними лише у суді. Крім того, адвокати вказують на велику кількість порушень при затриманні та розгляді справи. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.