Юрко Кардашевський,  5 грудня 2013

Купити ретро-тачку: Франція й Італія

Renault 4

Цього разу Варіанти пропонують Вам ознайомитися з італійськими та французькими ретро-автомобілями, що продаються в Україні.

Знайти старого італійця чи француза в Україні значно важче, ніж янкі-кар.

Тому ретро-машини з країни любителів піци та фанатів жаб'ячих лапок ми даємо в одній підбірці.

Основне – це розділити ретро-автомобілі та старі виварки, у яких ніби придатний термін давності, та які, однак не мають жодної культурної чи естетичної цінності.

Чи не найцікавіше оголошення про продаж італійського раритету висить на форумі любителів клубу Fiat. Там продають спортивне купе Lancia Beta Montecarlo Tagra.

 З 1975 року авто накатало  32 тисячі кілометрів.

Щоправда ця машина ще в  Польщі.

За неї хочуть 6,5  тисяч євро, але потрібно  додатково заплатити за  перегін автомобіля в  Україну та розмитнення,  реєстрація і пішло-  поїхало.

 Двинун в ціє тачки позаду  водія.

З Lancia Beta  Montecarlo tagra почала  свою історію Lancia 037 (не менш відома та культова представниця Group B, ніж Lancia S4, Peugeot 205 T16, Audi Quattro).

Щодо французів, то трохи менше, ніж за 30 тисяч доларів продають Пиж 1949  року випуску. Цю тачку продає автосалон Peugeot.

Цей Peugeot 203 вже був у реставрації, але в оголошені вказано, що всі запчастини рідні та придбані у Франції.

 

Наступний Peugeot не такий  старий, але культовий, особливо в спільноті шанувальників ралі.

Peugeot 205 Turbo 16 – маленька табуретка, яка в період ралійної групи B тулила в шаленому темпі.

В цивільній версії двигун спереду і потужність значно менша. В Одесі продають PUG 205 з бензиновим 1,9-літровим двигуном за 5 тисяч долярів.

 

Італійку з Group B Lancia S4, в нас не знайдеш, але можна нарити Lancia Delta Integrale 2.0 HF Turbo 16 valve, яка виступала в групі А.

Продавець закинув лише одну фото і тому не зовсім зрозуміло, чи це точно саме цей автомобіль. Ціна 5400 USD. Та навіть звважаючи на таку ціну, Delta Integrale не на ходу.

Така ж Lancia Delta Integrale виступає в Чемпіонаті України з ралі в класі У4000, а пілотує її Сергій Чекан.

Така собі сіра миша 1974 року випуску, Renault 6 продається у Луганську. Двигун 1,1, а ціна 3200 вічно американських. Про цю машину не так вже й багато інфи: не у всіх автоенциклопедіях є відомості про модель 6.

Чи це хетчбек, чи універсал можна посперечатися, але братан цієї тачки Renault 4 – залізобетонно має кузов типу універсал.

Задком цей ретро-кар навіть схожий на Москвич 423Н, але радянські автомобілі промоніторимо в наступних матеріалах.

Такий юнівьорсал 1966 року гранатового кольору продають 3 тисячі 400 доларів США. Продавець пише в оголошенні, що ходова зроблена, масла поміняні, але треба пофарбувати французький раритет.

 

Автомобіль-фокусник, який робить дива більші, ніж Ігорко-фантастика: коли автомобілі Citroen CX стоять з вимкненим двигуном, то кліренс такий малий, що кіт не пролізе, а коли заведеш машину – вона підіймається! Як сказали б хлопці з відео: "ото ти іспалняєш!". 

Такий Citroen, правда трішки кривенький, продають в Донецьку. Прайс: 10 тисяч гривень. Дизельний двигун об'ємом 2,5-літри, має потужність 75 кінських сил.

Французьку тачку Peugeot 504 GL 1973 року продають в Миколаєві за 2500$.

 До машини в  подарунок  дають  коротеньку історію:  привезена Дунаєм на баржі з Австрії  в 1990  році з  пробігом 43000 км.  Теперішній власник  отримав її як спадок в  2011 році.

 Автомобіль на ходу:  його  минулого року  підшаманили, а цього  року  провели  капіталку  двигуна.

Більше ніж опис автора, скаже про автомобіль коментар під оголошенням: "прикольный луи де финес". Це власне все, що потрібно знати про такий автомобіль.

Є в нас у продажі Renault Fuego GTL 1980'. За машину просять 12 тисяч гривень, але є шанс поторгуватися.

Двигун не фонтан: 1,4 літра, 4-ступінчата механічна коробка.

Минулого року в цій Реношці відкапіталили двигун і провели ремонт ходової. Продавець обіцяє, що купивши цей автомобіль, ви не матимете проблем із пошуком запчатин Fuego GTL.

Ще одна Lancia продається у Чернівцях. Lancia Beta 1984 року випуску. Прайс космічний – 6800 доларів, але власник каже, що автомобіль на 99% оригінальний.

Відразу помітно, що приколхозили спойлер, а дорожній просвіт такий височенний, що можна по сходах кататися. В автомобілі стоїть бензиновий двигун об'ємом 1,6.

В Хмельницькому продають Fiat 850, який випустили у 1976 році.

Там така ж конструкція, як і в ЗАЗ 965 (Горбатий), але італієць трохи більший. Двигун об'ємом 850 кубічних сантиметрів видає близько 30-кінських сил.

У такому авто важко перебувати: тугий двигун, стара конструкція і т.д., але такий малюк дуже класно вуркотить на дорозі.

Схожа, але дещо сучасніше авто продається у Рівному. Fiat 126 на вісім років молодший за автомобіль з поперднього оголошення.

Двигун: бензин 0,6 л, а потужність 23 коняки, але власники пише, що машина їде по трасі 80-90 км/год, як діти в школу. Додаються ще якісь запчастини та багажник на дах.

Всунути туди б толковий двигун (часто ставлять від спортивних мотоциклів, але на цьому відео не такі), то була б весела драг-табуретка.

Alfa Romeo Alfetta 1974 року випуску продають у Криму. Лобове та заднє скло потрібно міняти. Також є корозія на кузові. Карбюратори теж не фонтан, хоча може й фонтан – їх потрібно відрегулювати. Ціна 2500 доларів. В оголошені вказано, що автомобіль на 95% оригінал. Також в Alfetta поставили газову установку.

Мораль цієї статі десь така: вибрати старенький автомобіль можна, але довоєнної техніки знайти – зась.

Також не варто сподіватись на безпроблемну купівлю, наприклад спорт-кару Ferrari 288 GTO чи Lamborghini Miura.

фотоauto.ria.uaavtobazar.uaotomoto.plvarianty.lviv.ua.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.