Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

провокація

proza.ru

Середа, 11 грудня 2013, 11:27

Колодій звинуватив людину Дубневича у провокації

провокація

Голова Львівської облради Петро Колодій заявив, що вважає провокацією заяву одного з депутатів Львівської облради про висловлення подяки і нагородження на сесії облради Віктора Пилипишина за розміщення мітингувальників з Майдану на його підприємстві «Київекспоплаза».

"Я вважаю, що зараз, доки не завершено справу, не на часі роздавати нагороди, - наголосив Петро Колодій. - Львівська обласна рада вдячна всій громаді Львівщини, всім людям доброї волі, які долучилися до акції національного спротиву - тим, які стоять на Майдані у Києві, які виходять на майдан у Львові, в містах і селах, ті, які жертвують речі і кошти для учасників акції. І вклад пенсіонера, як наприклад інваліда без ніг із села Голосковичі, що віддав свою двомісячну пенсію на Майдан, не менш цінний, ніж вклад бізнесменів, які дають більші суми. Ніхто з цих жертовних людей не претендує на подяки й нагороди".

Петро Колодій наголосив, що він проти того, аби сесію Львівської обласної ради перетворювати в піар-акцію кандидата в народні депутати України.

"Адже відомо, що Віктор Пилипишин - це провладний кандидат у народні депутати по 223 округу в м. Києві, він є опонентом єдиного узгодженого кандидата від опозиційних сил Юрія Левченка. І Львівська обласна рада не займатиметься на сесії піаром кандидата в нардепи", - наголосив Петро Колодій.

Юрій Левченко, нагадаємо, є членом ВО "Свобода".

Натомість, раніше ЗМІ, наближені до ВО «Свобода», повідомили, що депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин нібито працює одним з керівників у виборчому штабі Віктора Пилипишина, а також займається вербуванням людей для роботи на кандидата Пилипишина.

Депутат Олександ Ганущин, у свою чергу, на сторінці у ФБ спростував цю інформацію.

«Стосовно інформації поданої сайтом "Вголос" про те, що я "працюю одним з керівників у виборчому штабі кандидата у народні депутати в 223 виборчому окрузі Віктора Пилипишина". Вважаю, що шиза від "джерел", які "не хочуть називати свої прізвища" має отримати продовження :-))

Отже "особиста вербовка" проходить вкрай успішно. За цей час в Київекспоплазі "завербовано" понад 10 000 мешканців Львівської області. Під приводом участі у акціях Майдану всі ці громадяни мають чіткі завдання по роботі на 223 виборчому окрузі. Провідниками мобільних агітаційних груп, законспірованих під загони самооборони Майдану, запропоновано депутатів Львівської обласної ради від ВО "Свобода", котрі особисто пройшли навчальний виборчий табір у Київескпоплазі і просили не називати їх прізвищ. Вдалося також досягнути нейтралітету і сприяння зі сторони Координаційного штабу Львівської обласної ради, котрий і надалі активно засилає нові "об'єкти для вербування" в точку дислокації поблизу метро "Нивки". Про подальші успіхи "джерело" обіцяє інформувати додатково", - пише Ганущин.

Разом з тим ряд сайтів, в тому числі РБК та "Українська правда" розмістили інформацію про те, що Львівська облрада має намір нагородити Пилипишина грамотою за те, що він надав мітингувальникам “КиївЕкспоПлазу”. Внесення цього питання в порядок денний наступної сесії ініціював депутат облради від НРУ Олександр Ганущин.

«Пропоную, щоб людина, яка надала приміщення, де живе та харчується двічі на день 1,5 тис. людей, Віктор Пилипишин був нагороджений почесною грамотою Львівської облради», - сказав він.

Заступник голови облради Валерій П'ятак підтримав цю пропозицію. За його словами, Львівська облрада готова розглянути питання подяки на сесії, - сказано в інфомрації.

Нагадаємо, «КиївЕкспоПлаза» - найбільший в Україні виставковий центр. Його головним акціонером є Віктор Пилипишин.

Депутат Львівської облради, член фракції НРУ Олександ Ганущин, неофіційно очолював виборчий штаб народного депутата Ярослава Дубневича на виборах 2012 року і сьогодні, за неофіційною інфомрацією, продовжує активно співпрацювати з останнійм.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.