Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Павлюк

Понеділок, 16 грудня 2013, 13:16

Представники західноукраїнських міст попросили в поляків безвізовий режим та не зачиняти дверей до ЄС перед Україною

Василь Павлюк

В польському Любліні на круглому столі між представниками західноукраїнських міст, очільників Любліна, депутами Європарламенту та ректорами польських університетів, українці просили Європу не зачиняти двері ЄС.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, передає кореспондент Варіантів.

"Спілкуючись з Головою Ради міста Любліна Пьотреком Ковальчиком, виникла в нас ідея, щоб ми безпосередньо донесли, зокрема Польському, суспільству реальну ситуацію. Я звернувся до п'яти міст західної України, це власне Луцьк, Рівне, Тернопіль, Франківськ і Львів. Відгукнулися мери Франківська, Рівного, Тернополя не зміг через переслідування прокуратури, тому від нього поїхав перший заступник. Так само від мера Луцька поїхав перший заступник. Зі Львова був я та представник адмістрації міського голови Львова", – розповів секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.

Українська делегація просила, щоб Європа не зачиняла дверей перед нашою країною. Крім цього, іноземні політики не завжди розують, що саме зараз відбувається в Україні. Тож делегація спробувала пояснити всю ситуацію з євромайданом та побиттями протестувальників.

Стосовно безвізового режиму, Аркадіуш Братковський раніше виносив таку пропозицію, що до євромайдану, але її тоді це питання зняли.

Зараз Європарламентарі знови винесли це питання на розгляд.

Круглий стіл в Любліні відбувся за ініціативи секретаря Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.