Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

путін янукович

lenta-ua.net

Четвер, 19 грудня 2013, 11:19

Знижки на газ і кредити ми надали через важку економічну ситуацію в Україні, – Путін

путін янукович

Президент Росії Володимир Путін заявив, що російське керівництво вирішило переглянути газовий контракт та надати кредити через складну ситуацію в українській економіці.

Про це повідомляє прес-служба президента Росії.

"Сьогодні ми бачимо, що Україна перебуває в складному становищі і економічному, і соціальному, і політичному. Ситуація виникла з ряду обставин і причин, але ця ситуація об'єктивна. І якщо ми дійсно говоримо, що це братський народ і братська країна, то ми і повинні вчинити, як близькі родичі, і підтримати український народ в цій складній ситуації. Запевняю вас, що це найголовніша причина, по якій ми прийняли ці рішення", сказав Путін.

Путін наголосив, що Росія також активно і напружено працювала з колишнім урядом України, який очолювала Тимошенко.

"Саме її уряд підписав тоді газовий контракт. І я вважав і вважаю, що цей контракт абсолютно економічно обгрунтований і знаходиться в повній відповідності з нашою практикою роботи з іншими инопартнером. Формула ціни точно така ж, як для всіх наших споживачів у Європі. І не потрібно тут нічого вигадувати", розповів російський президент.

Нагадаємо, позавчора у Москві російське та українське керівництво підписали ряд документів. Україна отримала знижку на газ та отримає кредит на 15 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.