На Левандівці відбудеться урочисте відкриття новорічної ялинки

четвер, 19 грудня 2013 р. о 13:02
На Левандівці відбудеться урочисте відкриття новорічної ялинки
exo.in.ua
новорічна ялинка

Серед усіх районнів Львова новорічна ялинка стоятиме лише на Левандівці. 

Про це повідомила начальник управління культури ЛМР повідомила Ірина Подоляк на прес-конференції.

Окрім головної новорічної ялинки Львова, пройде також урочисте відкриття різдвяного дерева на Левандівці.

Було заплановано поставити ялинку у кожному районі Львова, проте у зв‘язку з фінансовими проблемами бюджету міста, ялинку вдасться поставити лише на Левандівці. Левандівська ялинка придбана за кошт мешканця міста.

«Насправді дуже багато залежить від громади району. Якщо б громада кожного району була б такою ж активною, як на Левандівці, яка сказала: «Ми хочемо свята, ми зробимо все, що в наших силах: долучимося з нашими колетивами, з нашими іграшками», тоді це є відповідний партнер. Якщо такі партнери з’являться на Майорівці, на Збоїщах, на Сихові, в будь-якому районі. Місто завжди відкрите, але перший поштовх повинен йти від громади», - зазначила менеджер культурних проектів управління культури ЛМР Ірина Магдиш.

Театр «Воскресіння» повинен був виступити у кожному з районних центрів Львова, де планувалося встановлення новорічної ялинки. Проте, оскільки ялинка буде встановлена лише у Левандівському районі, то театр «Воскресіння» відіграє виставу лише там.

Також, в рамках новорічно-різдвяної програми у Львові цього року, пройде вже традиційне встановлення дідуха, виступ вертепів на сцені Різдвяного ярмарку, міське свято пампуха, новорічний концерт на площі Ринок та багато іншого.

Стартує новий новорічний проект – фестиваль «Різдво в Гаю». Фестиваль відбуватиметься 8-9 січня у Музеї народної архітектури та побуту. На фестивалі відбудеться свято пампухів, вертепи, колядки, багато майстер-класів, читання казок для дітей. Вилучені за квиток гроші підуть на реставрацію хатів у музеї та проведення електрифікації алеї Шевченківського гаю.

Спонсором заходів до новорічно-різдвяних свят у Львові стала фірма «Roshen». Міський бюджет Львова, за словами Ірини Подоляк був неспроможний виділити такі кошти.

«Нашим генеральним партнером цього року є компанія «Рошен». Ми не можемо говорити зараз про жодні суми, ви знаєте, що бюджет міста є дірявий. Не секрет, що в нас були заплановані певні мізерні кошти на проведення загальноміських свят. На протязі року ми намагалися їх економити і всюди де компанії виявляли інтерес до того, аби співфінансувати чи дофінансовувати, чи бути партнерами в тих чи інших загальноміських заходах, ми, звісно, з великим оптимізмом і радістю йшли і приймали це. Тому, що ті кошти, які закладені в міському бюджеті, на превеликий жаль є віртуальними ще з 2009 року. Тому, мені здається це дуже важливо, що вони в такий не простий час підтримали місто. В нас все-таки ще поки не війна, тобто хочеться тепла, свята, затишку всім і «Рошен» у цьому підтримав місто, за що ми йому абсолютно вдячні», - начальник управління культури ЛМР повідомила Ірина Подоляк.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024