Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

євромайдан

censor.net.ua

Четвер, 19 грудня 2013, 16:56

Верховна Рада звільнила євромайданівців від криміналу

євромайдан

Верховна Рада України ухвалила звільнити від кримінального переслідування учасників масових акцій.

За відповідне рішення проголосувало 339 депутатів, повідомляє офіційний веб-портал Верховної Ради.

"Всі кримінальні провадження і провадження за адміністративними порушеннями, які були відкриті, підлягають закриттю, а нові не можуть бути відкриті. А тих, кого вже притягнули до відповідальності за участь в акціях, повинні звільнити від такої відповідальності. І вони будуть вважатися такими, що не мають судимості і відповідальності за адміністративні правопорушення", - прокоментував прийнятий закон лідер "Удару" Віталій Кличко, передає його прес-служба.

Нагадаємо, зранку 30 листопада загін спецпризначення "Беркут"  розігнав кілька сотень мирних демонстрантів. Тоді майже десяток демонстрантів було госпіталізовано, більше тридцяти осіб затримали, але згодом відпустили.

Через під час заворушень біля Адмінстрації Президента було взято під варту десяток осіб, більшість з яких згодом почали відпускали.

Також правоохоронці затримали львівського фотографа Олега Панаса, якому інкримінували злочини за п'ятьма статтями, але нещодавно Панаса відпустили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.