Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

коньяк

cognac-chollet.com

Понеділок, 23 грудня 2013, 10:26

Коньяк в Україні подорожчає щонайменше на 12 гривень

коньяк

Верховна Рада з квітня 2014 підвищила акциз на коньяки на 76 %, тому пляшка цього напою подорожчає щонайменше на 12 гривень.

Крім того , скасовано вимогу використання коньячних спиртів власного виготовлення або з вітчизняних виноматеріалів. Їх мінімальна частка в 2014 році повинна була скласти 15 %.

Парламент змінив встановлені до 2018 року правила роботи коньячної галузі. Саме з цього року повинна була застосовуватися ставка акцизу для спирту. До цього моменту виробникам була обіцяна пільгова ставка. Однак у четвер 241 депутат проголосував за закон, який передбачає, що ставка акцизу у розмірі 32 грн/л 100-відсоткового спирту буде діяти не весь 2014 рік, а тільки до 31 березня. Таким чином, з 1 квітня до кінця року податкове навантаження буде на 76,3 % вище - 56,42 грн за літр спирту, як і для більшості інших спиртовмісних алкогольних напоїв. 

Це означає, що акцизний платіж з пляшки коньяку 0,5 л збільшиться на 5 грн (зараз мінімальна роздрібна ціна - 39 грн.).

За словами голови правління Одеського коньячного заводу Ілони Надводської, роздрібна вартість зросте на 30 % або 12 грн (з урахуванням ПДВ та роздрібної націнки).

"З такими акцизами виробники втратять і в обсягах продажів, виробництво може скоротитися на 20 % , - прогнозує вона. - У галузі була позитивна динаміка зростання. Галузь може нормально розвиватися, коли є прогнозована політика, і раніше вона була".

За матеріалами: Коммерсантъ-Украина

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.