Варіанти,  23 грудня 2013

Культурні варіанти на тиждень

Виставки, концерти, кіно, вистави – пропонуємо найцікавіші культурні варіанти цього тижня.

Понеділок, 23 грудня

Виставка живопису Діти і дітлахи. Львівська галерея мистецтв

У цій експозиції представлено роботи художників голландської, фламандської, французької, італійської, австрійської, англійської, німецької, російської, грузинської та української шкіл, від XVII – до XX ст. Це все дитячі портрети.

Загалом 130 експонатів зі збірок Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького та Національного музею у Львові ім. А. Шептицького представлено у виставці.

Стилістичний діапазон творів охоплює бароко, класицизм, романтизм, реалізм, бідермаєр, імпресіонізм та модернізм.

Українські короткометражки Українська нова хвиля. Romantique. Кінотеатр Планета Кіно-IMAX

Сеанси: 14:15

Національний центр Олександра Довженка випускає в національний кінопрокат другу збірку українських короткометражних фільмів Українська Нова Хвиля.

До збірки Українська нова хвиля. Romantique увійшли найкращі короткометражні роботи молодих українських режисерів романтичної тематики, що пройшли селекцію національних кінофестивалів – Одеського МКФ, МКФ Молодість, МФАФ Крок. У збірці наступні фільми: Стеляться тумани, 18+, Не менше 50 кг, Кисневий голод, Русалка, Дівчинка з рибячим хвостом, Помин.

Загальна тривалість: 103 хв.

Вівторок, 24 грудня

Фотовиставка Мексика: об’єкти світової спадщини. Львівський палац мистецтв

Мексика має 32 об’єкти, які входять до списку Всесвітньої Спадщини, з яких 27 – об’єкти культурні, 5 – природні. Мексика займає шосте місце у світі за кількістю таких об’єктів.

Мексика володіє дивовижною спадщиною, більша частина якої засновується на стародавніх цивілізаціях. ЮНЕСКО продовжує вручати посвідчення, яке акредитує об’єкти Мексики, як нову Всесвітню Природну Спадщину.

 У виставці представлено не тільки фотографії об’єктів унікальної спадщини Мексики, а й інформацію про них та сертифікати від ЮНЕСКО.

Фільм Хоббіт: Пустка Смога

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX». Сеанси: 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00, 01:00

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси(Синій зал, 3D): 18:30, 21:30, (Червоний зал, 3D): 10:00, 13:00, 16:00

Друга частина Хоббітауже в прокаті. Триває подорож маленького, відважного хоббіта Більбо Беггінса та його побратимів – мага Гендальфа Сірого, спадкоємця царя гномів Торіна Дубощита та 12 гномів.

Мета грандіозного походу – відвоювати королівство гномів Еребор у страхітливого могутнього дракона Смога.

Середа, 25 грудня

Концерт Вечір інструментальних концертів.Львівська філармонія, 19.00

У програмі: Едвард Ельгар. Концерт для віолончелі з оркестром; Макс Брух. Концерт для скрипки з оркестром № 1; Йоганнес Брамс. Концерт для скрипки з оркестром.

Виконують: Олександр Брусіловський – скрипка, Наталія Хома – віолончель, Симфонічний оркестр Оперної студії ЛНМА ім. М. Лисенка, Юрій Бервецький – диригент

Фільм Все, крім кохання

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Арт-зал): 11:40, 13:40, 17:40

Життя Бена насичене усім – успішна кар’єра, друзі, вечірки та чудові жінки. Йому до тридцяти.

Його швидкоплинні захоплення такі ж тимчасові, як і захоплення ним, що змушує Бена переосмислити його життєві позиції та пріоритети.

У цьому йому допомагає доленосна зустріч з його колишньою однокласницею, що повністю змінює його світогляд, коли між ними виникає інтерес один до одного.

Фільм 12 роківрабства

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:00, 15:30, 18:00, 21:40

Біографічний фільм про найтяжчі роки життя Соломона Нортапа. Він народився та виріс вільним, жив у Нью-Йорку зі своєю родиною.

Якось два заповзятливих чоловіки запропонували йому вигідну роботу у Вашингтоні. Однак поїздка на заробітки закінчилась для Соломона плачевно – його продали в рабство.

У спекотній Луїзіані йому довелося виконувати найбруднішу та важку роботу – збирати бавовну на плантації, валити ліс, будувати будинки.

Непосильна праця супроводжувалася нескінченними знущаннями. Довгі роки Нортап жив з думкою про те, як він знов отримає законну свободу.

Четвер, 26 грудня

Вистава Він, вона, вікно, покійник. Львівський академічний духовний театр Воскресіння. 19:00

Виставка Він, вона, вікно, покійник – на основі п’єса Рея Куні. Вперше була представлена британським глядачам 1990 року.

Помічник британського прем’єра Річард Уіллі таємно зустрічається з секретаркою у готелі «Вестмінстер».

 Несподівано вони виявляють у номері тіло мертвого мужчини. Схоже, це грабіжник, якого притиснула віконна рама. Це загрожує скандалом.

Річард та його помічник Пігден намагаються сховати труп, при цьому кожен наступний крок лише заплутує ситуацію, яка стає доволі катастрофічною з появою в номері спочатку керуючого готелем, згодом дружини Річарда і врешті ревнивого чоловіка секретарки Джейн. У театрі Воскресіння цю комедію показують уже кілька років.

Любко Дереш та Андрій Любка: літературна зустріч Подорожі. Люди. Чудеса. Львівський палац мистецтв, 19:00

Ці письменники багато мандрували, вчилися, писали, пили, відкривали для себе нові простори пізнання світу реального і того, котрий вони описують. Буде багато історій, нових невідомих текстів.

Модератор: Марта Чавага

Фільм Красна Маланка. Кінотеатр Сокіл. Сеанси: 17:00

Це історія про долю людей з румунського села Красна, на території України, які готуються до свята. Свято Маланки є знаковою подією кожного жителя села, особливо для молодих хлопців.

Кожного року, в ніч з 13 на 14 січня, в смт.Красна (Красноїльськ) Чернівецької області, відбувається диво єднання Людини і Природи, яким є святкування Маланки етнічними румунами.

 Це карнавал з яскравими костюмами і автентичними масками, які створює для цієї події місцевий майстер. Це химерне язичницьке дійство, яке збереглося крізь роки утисків і заборон

П’ятниця, 27 грудня

Святкування 5 річниці гурту Rock-H. Нічний клуб Millennium,19:00

Грандіозне святкування 5 річниці гурту Rock-H відбудеться також за участю гуртів: Морелі, Цвіт Життя, Квітка Року, Точка.

Виставка Феєрія Різдва. Арт-салон Сливка

До Різдвяних Свят чергова виставка картин, прикрас у Львові діє. У даній експозиції представлено роботи Анни Швець, картини Олени Каменецькоі-Остапчук, Софіі Панчишин, Тараса Романюка, вертеп і колядники Ірини Фартух, роботи  Наталі Проданчук, Івана Твердуна і подружжя Макушиних.

Фільм 47 Ронін

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Червоний зал, 3D): 21:00

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (Синій зал): 18:20

Кінотеатр Копернік. Сеанси: 21:00

Історія 47 самураїв, які, втративши свого господаря, дали клятву помститися за його загибель, не дивлячись на те, що за це їх чекав смертний вирок.

Щоб не викликати підозри, змовники розчинилися в натовпі, ставши купцями і ченцями, почали ретельно готуватися до здійснення свого плану.

у матеріалі використано фото з сайту osvitportal.lviv.ua

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.