Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

слободян наталія

day.kiev.ua

Вівторок, 24 грудня 2013, 12:19

Померла народна артистка України Наталія Слободян

слободян наталія

21 грудня на 91 році життя померла Наталія Слободян — видатна українська балерина, народна артистка України, солістка балету Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

"Грандіозна балерина, щиро віддана танцю і театру, залишиться у нашій пам’яті неперевершеною артисткою, що створювала неповторні образи Марусі Богуславки, Лілеї, Одетти-Оділії та інші", йдеться у повідомленні.

Львівська ОДА висловила співчуття рідним та близьким Наталії Василівни.

Довідка. Наталія Слободян народилася у Києві 27 лютого 1923 р. у сім”ї оперної співачки та журналіста.

Навчалась у Київському хореографічному училищі. Від 1944 року солістка Львівського театру опери та балету.

Знакові роботи: Аврора у «Сплячій красуні» П. Чайковського, Нікія у «Баядерці» Л. Мінкуса, Одетта-Оділлія у «Лебединому озері» П. Чайковського, Марія у «Бахчисарайському фонтані» Б. Асаф’єва, Кітрі у «Дон Кіхоті» Л. Мінкуса,. Маруся Богуславка у однойменному балеті А. Свєчникова, Лілея у «Лілеї» К. Данькевича, Дзвінка у «Хустці Довбуша» А. Кос-Анатольського та інші.

У 1960 р. отримала почесне звання «Народна артистка України». Від 1968 р. Наталія Василівна як педагог-репетитор передавала свій багатий досвід молодому поколінню артистів Львівського театру опери та балету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.