Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кордон

p-p.com.ua

Середа, 25 грудня 2013, 13:39

Відтепер туристичні групи швидше перетинатимуть українсько-польський кордон

кордон

Від сьогодні українські прикордонники надаватимуть польській стороні інформацію про організовані туристичні групи, що пришвидшить перетин кордону автомобілями.

Про це повідомив на прес-конференції старший офіцер відділу прикордонного контролю та реєстрації штабу Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, підполковник Олег Калюжний.

«Передача інформації заключається в наданні польській стороні марки номера транспортного засоба та кількості осіб по громадянству. Відповідно, польська сторона зобов’язалась виділяти окремі смуги для оформлення, в разі надходження такої інформації на відповідні електронні скриньки відповідних пунктів пропуску. На даний час в середньому за добу надходило на кожен пункт пропуску до 3-4 повідомлень. Вчора та позавчора були проведені конференції з туристичними фірмами. Подано до 34 списків про перетин протягом 2-3 числа», - повідомив Олег Калюжний.

Також, автобусам, які надали інформацію про кількість осіб надаються пріоритети в оформленні. Вони попередньо проінформовані про час прибуття. Перевірка звичайного автобуса відбувається до 40-а хвилин, а автобуса, який слідує новій системі в два рази менше.

«Інформація попередньо звіряється із базами даних. І безпосередньо по прибутті організованої групи здійснюється перевірка наявності цих осіб, ідентифікація особи і відповідність даних, які були зазначені в списках. Таким чином, перевірка приблизно 40-а осіб займає 20 хвилин», - додав Олег Калюжний.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.