Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

електробус

inventions.ru

Четвер, 26 грудня 2013, 16:21

Для Львова "Електрон" виготовить електробус та тролейбус наступного року

електробус

За умовами проведеного і акцептованого тендеру, спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс», що входить до складу корпорації «Електрон», виготовить для міста Львова власні електробус та тролейбус.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Електробус «Електрон» - це екологічний міський транспорт та приклад раціонального використання на пасажирському транспорті дешевої (у порівнянні з бензиновим і дизельним паливом) електроенергії, йдеться у повідомленні.

Для порівняння: вартість 100км пробігу у автобуса з дизельним двигуном становить 450 грн., а у електробуса – 31 грн. Тобто, якщо міському автобусу з дизельним двигуном на робочу зміну (пробіг у 300км) необхідно палива на суму 1350 грн., то для такого ж пробігу вартість зарядки акумуляторних батарей електробуса становить 94 грн.

Слід додати й те, що тягові електродвигуни мають коефіцієнт корисної дії до 95% (у порівнянні з 22-42% у двигунів внутрішнього згоряння).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.