Варіанти,  27 грудня 2013

Варіанти на вікенд

Свято наближається. У Львові працює Різдвяний ярмарок, влаштовують різдвяні концерти, виставки, показують нове кіно.

Музика

Субота, 28 грудня

Концерт Cantabile Orchestra Поклик Різдва. Львівський палац мистецтв, 18:00

Cantabile Orchestra запрошує всіх поринути в дитинство, казку, різдвяну містерію на концерті Call of Christmas.

У програмі прозвучать композиції з кінофільмів та анімаційних фільмів: Один вдома, Едвард руки-ножиці, Нарнія, Гаррі Поттер, Різдвяна історія, Полярний експресс, Гремліни, Кошмар перед Різдвом та інші.

Концерт Різдвяні мелодії. Львівський будинок органної і камерної музики, 17:00

Звуки органу та флейти створюють передріздвяний святковий настрій. Різдвяні мелодії виконуватимуть: Олена Мацелюх на органі та Ігор Мацелюх на флейті і наї.

Джем-сейшн гурту Атмасфера, вул. Газова 32; 2 поверх, 18:00

Гурт Атмасфера започатковує новий проект J A M: невимушені музичні вечори, де можна разом поджемити, поспівати, поспілкуватись, і просто гарно провести час.

Неділя, 29 грудня

Концерт українсько-польського етно-джазового проектуBabooshki.Арт-кав’ярня Квартира, 35, 22:00

Групу Babooshki було створено у 2009 році. Її основу творять дві вокалістки: полька Кароліна Беймчік та українка Дана Винницька. У Львові група виступить з різдвяною програмою.

Кіно       

Мультфільм Крижане серце

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси (3D): 10:15, 12:00, 13:45, 16:00

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Синій зал, 3D): 10:00, 14:50; (Червоний зал, 3D): 17:30

Кінотеатр Копернік. Сеанси: 10:00, 13:50, 15:30

Новорічний мультик про вірних друзів, які хочуть перемогти зиму, яка прийшла у літню пору. Рішуча та безстрашна принцеса Анна здогадується, що так могло трапитися через її сестру Ельзу. Адже вона королева у тих місцях, де вічно панує зима.

Тож зняти страшне прокляття та повернути все на свої місця, аби посеред літа на вулиці не лежав сніг, зможе саме Ельза. Але ж як дістатися на край світу, коли навколо така негода? Разом троє друзів обов’язково переможуть стихію та відновлять звичний порядок.

Фільм Хоббіт: Пустка Смога

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси (IMAX 3D): 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00, 01:00

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Синій зал, 3D): 11:50, 18:30, 21:30

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (Червоний зал, 3D): 13:50, 18:30

Ось і друга частина Хоббіта вийшла. Триває подорож маленького, відважного хоббіта Більбо Беггінса та його побратимів – мага Гендальфа Сірого, спадкоємця царя гномів Торіна Дубощита та 12 гномів.

Мета грандіозного походу – відвоювати королівство гномів Еребор у страхітливого могутнього дракона Смога.

{youtube}7nt2OQqBDEg{/youtbe}

Фільм Прогулянки з динозавтрами

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси (3D): 10:00, 12:15, 14:30

Анімаційна картина про життя тих, хто населяв планету багато мільйонів років тому. У центрі сюжету – наймолодший член родини динозаврів Патчі.

Він недосвідчений та незграбний, по-дитячому лагідний та добрий. Однак, аби жити у світі, який приховує у собі нескінченно багато небезпек, йому доведеться навчитися відстоювати свої інтереси.

І настане час, коли саме Патчі зможе очолити велику родину та знаходити для своїх родичів надійні способи виживання.

Театр

Вистава Ніч для жінок. Театр Воскресіння, 18:00

Шестеро безробітних друзів зневірилися в тому, що можуть знайти роботу, – закрився єдиний роботодавець міста – металургійний комбінат.

Оголошення в газеті інформує про те, що за вхід в бар, де показують чоловічий стриптиз, кожна дама має викласти 200 доларів.

П’єса розповідає про життя простих британських робітників – шахтарів та металургів, причому в досить неприкрашеному вигляді.Герої постановки багато п’ють, говорять про жінок та матюкаються.

Вистава Коли у світ з’являється людина. Перший Український театр для дітей та юнацтва, 19:00

Вистава еко-театру Wind of Change за однойменним твором Мартіна Гекманнса. Вистава розповідає історію Бруно: народження, дитинство, пошук шляху, успіх, створення сім’ї, кризові переживання, хвороба, смерть.

За Бруно женуться внутрішні голоси, що розповідають йому його життя, немов воно вже проминуло. Вони набувають форм і втручаються у справи: в образах тітки та Тіни, переодягнені у час, тіло, друга, продюсера та поліцію.

Мистецтво

Благодійна виставка-продаж ікон Лева Скопа Молитва. Культурно-мистецький центр Дзиґа

365 ікон Богородиці, намальованих на ґонтах із церкви св. Юрія у Дрогобичі, внесеної до списку Світової спадщини ЮНЕСКО представлено у цій виставці.

Художник Лев Скоп творив ікони день за днем упродовж року. Кожна ікона присвячена окремому дню року та подіям, які церква відзначає у цей день. Всі кошти з продажу ікон підуть на лікування дітей, хворих на муковісцидоз.

Різдвяна виставка в галереї ICONART

На виставці представлені роботи художників галереї: дереворити Сашка Бриндікова, ікони на дошці Петра Гуменюка, Романа Зілінка, Софії Білик, Олі Кравченко, Уляни Нищук-Борисяк, ікони на склі Остапа Лозинського, Оксани Андрущенко, а також скульптури та кераміка Ганни Друль та Ірини Марко.

Реставраційна виставка За записом часу.Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького

В експозиції представлено низку раритетних творів із музейної колекції: унікальні пам’ятки церковного та народного мистецтва (антипедії II пол. XVIIIст.), шедеври класиків українського образотворчого мистецтва – Т.Шевченка, І.Труша, С.Гординського, М.Сосенка, полотна всесвітньовідомих митців Італії XVI ст. – Тінторетто (Якопо Робусті) та графічне мистецтво Сходу Хіросіге Утагави та Масанбоу Кітао.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.