Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

права

dt.ua

Середа, 22 січня 2014, 18:12

За водіння без прав українці відтепер платитимуть від 850 до 1,7 тис. гривень

права

Від сьогодні, 22 січня, збільшився розмір штрафу за керування транспортним засобом особою, яка не має права на керування ним чи за передачу управління цим транспортом.

Про це повідомив офіційний сайт Департаменту ДАІ МВС України..

Це положення закріплено Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" і процесуальні закони про додаткові заходи захисту безпеки громадян", повідомили в прес-службі ДАІ.

Так, за керування транспортним засобом особою, яка не має права на керування ним чи за передачу управління цим транспортом доведеться сплатити штраф у розмірі від 850 до 1,7 тис. гривень з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого.

Керування транспортним засобом особою, позбавленою на це прав, тягне за собою накладення штрафу від 850 до 2,55 тис. гривень з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого.

Розгляд справ про зазначені адміністративні правопорушення знаходиться в компетенції судів, згідно зі ст. 221 КУпАП. Закон вступає в силу з 22 січня 2014 року.

Нагадаємо, що цей закон - один з тих, що були прийняті парламентом 16 січня у "ручному" режимі і підписані Президентом України 17 січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.