Іван Волапюк,  31 січня 2014

Безлюдна сцена львівського Євромайдану

сцена львівського Євромайдану

Біля пам'ятника Шевченкові простовбичує орендована сцена Євромайдану, але згортати її не збираються.

Вже півмісяця на Львівському Євромайдані панує затишшя.

Сцену використовують лише поодинокі виступи, а її глядачі приходять подивитись лише на трасляцію опозиційних каналів.

За останні два тижні, коли сцена почала працювати у такому лайтовому режимі, за її оренду сплатили близько 70 тисяч гривень.

Але революція триває і схоже, що сцена львівського Євромайдану стоятиме до переможного кінця.

Один із координаторів Євромайдану та голова ГО "Молодь За Зміни" (це саме він здає сцену в оренду місцевій громаді) Роман Брезіцький запевняє, що сцена не особливо б'є по кишені майданівців.

Вартість такої сцени із технічним забезпеченням коливається у районі 4-5 тисяч гривень щоденно. Більшість цих видатків йде на забезпечення додаткової охорони обладнання.

У суму 4-5 тисяч гривень також входить забезпечення звуку, закупівля пального для генераторів та оренда екрана.

70-80 відсотків цієї суми платять підприємці, які співпрацюють з Євромайданом. Решта коштів надходить з євромайданівських скриньок.

Брезіцький не хоче розбирати сцену, оскільки, на його думку, без неї не буде ні екрану, ні звуку, що так ще потрібні громаді Львова.

Теоретично, сцену можна змінити на меншу, але це несуттєво вплине на видатки. Крім того, потрібно буде витрати певно суму на демонтаж, монтаж та транспортні послуги.

Євромайдан же збирає близько 20-25 тисяч гривень в день, а бували й дні, коли вдалось зібрати 34 тисячі гривень за один день. Крім пожертв, є й надходження від церков та інших організацій.

Також варто зазначити, що раніше (15 січня) Роман Брезіцький заявляв, що ледве закриває собі вартісні витрати на сцену, і назвав себе меценатом (див. з 2:30).

У інших фірм, що пропонують оренду сцени та обладнання, така ж сцена коштуватиме 10 тисяч гривень за перший день і 5-5,5 тис. грн за наступні.

У ці пропозиції не входить великий екран, але якщо зробити порівння цін, то можна зрозуміти, що орендар сцени львівського Євромайдану не лише покриває прибуток, а й має дохід.

За підрахунками Варіантів, за увесь час, відколи сцена львівського Євромайдану була розміщена на проспекті Свободи, за її оренду заплатили близько 300 тисяч гривень.

Того ж 15 січня колишня ведуча львівського Євромайдану Софія Федина (яку з цієї сцени не дуже шанобливо попросили піти інші організатори львівського Євромайдану) запропонувала розібрати сцену, а кошти використати на відправлення людей до Києва.

Такі ось у Львові мандрики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.