Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

народна рада

24tv.ua

Субота, 1 лютого 2014, 10:41

Комітет Майдану Львівщини вимагає від облради переформатувати виконком

народна рада

Комітет Майдану Львівщини виступив з критикою дій Львівської обласної ради і вимагає пере форматувати виконком облради з дотриманням принципу неприпустимості поєднання функцій депутатів і керівників виконкому.

Про це йдеться в резолюції Комітету Майдану Львівщини від 31 січня, текст якого є у розпорядженні Варіантів. 

«На Львівщині вимагати дійсного народовладдя у сфері місцевого самоврядування всіх рівнів без винятку з дотриманням конституційних прав територіальних громад та принципу розділення влади (неприпустимість поєднання функцій депутатів і керівників виконкому) і максимальної прозорості (люстрація та підзвітність усіх народних обранців)». – сказано у повідомленні.

Комітет Майдану Львівщини пропонує разом з тим «Народні Ради та створені ними виконкоми визнати єдиним представником влади народу, з яких почнеться формування знизу вгору нової Української Держави. Вважати прийнятним створення Народних Рад як депутатами, так і представниками громадськості».

Нагадаємо, прокуратура опротестувала рішення Львівської облради про створення виконкому, а суд зупинив його дію. 

Згідно рішення Львівської облради до складу виконкому увійшли керівники Львівської облради, а також голови постійних депутатських комісій. 

До Комітету Майдану Львівщини входять представники громадськості та політичні діячі Львівщини, в тому числі Зарваницька ініціатива, Народний контроль. Діяльність комітету активно підтримується ЛОО УДАР та НРУ.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.