Варіанти,  10 лютого 2014

Культурні варіанти на тиждень

Цього тижня буде багато романтичних подій, але не тільки. У черговому огляді – про нові виставки, концерти, фільми, вистави.

Понеділок, 10 лютого

Виставка «Скарби Соломіїного дому». Львівський музей історії релігії

Виставка присвячена 25-річчю діяльності Музею С. Крушельницької. У данній експозиції представлено понад 150 оригінальних пам’яток з восьми фондових груп музею, у яких зберігаються матеріали із приватних архівів співаків Соломії Крушельницької та багатьох інших українських та закордонних музикантів.

У цій виставці також презентують і раритетні нотні видання та грамофонні платівки кінця ХІХ початку ХХ століть, твори образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, що вдало доповнюють знайомство із фондовою збіркою Музею Соломії Крушельницької.

Закриття виставки Сергія Якуніна «Тривання». Галерея Єфремова26, 18.00

Художник працює в галузі інсталяції, скульптури, фотографії, відео, ленд-арту, Якунін Сергій брав участь в національних та міжнародних виставках та симпозіумах. Живе і працює у Львові.

Засідання клубу ТАМ. Квартира, 35, 19.00

Сьогодні модерує зустріч клубу ТАМ Остап Мануляк, який пропонує відзначити 129 років від дня народження Альбана Берґа.

У межах засідання відбудеться розмова із Богданом Сегіном, а також обговорення концерту ансамблю Nostri Temporis на Західно-німецькому радіо.

Вівторок,  11 лютого

Виставка творів VI Міжнародного бієнале пастелі. Львівська галерея мистецтв

Виставка презентує понад 250 робіт 233 авторів – учасників «Європейський Фестиваль Пастелі, VI Міжнародне Бієнале Пастелі – Новий Сонч 2013» з 29 країн та Польщі.

Це роботи художників, які працюють у техніці. Серед них представлені твори 11 митців з України.

Кіноклуб Олега Яськіва: Фільм «Ні». Кав’ярня Штука, 18:30

Назва цього неординарного фільму – одна з відповідей на запитання «Чи повинен Піночет залишитись при владі?», яке диктатор виніс на референдум, будучи впевненим у своїй перемозі.

Чилійський режисер Паоло Ларрейн тонко досліджує особливості політичної ситуації кінця вісімдесятих років у Чилі та з документальною точністю показує кухню політичних кампаній з боку опозиції та з боку влади.

Концерт етногурту Cherry Band. Квартира 35, 20:00

Cherry Band – етногурт зі Львова, який експериментує у стилях folk, pop folk, indie folk. У складі колективу поєднані акустичні та електронні інструменти.

Cherry Band: Анастасія Войтюк – бандура, гітара, вокал, Юлія Вінтюк – бандура, вокал, Станіслав Кирилов – перкусія, Марічка Бондалєтова – вокал, Ірина Лобанок – клавіші, вокал, Ірина Семенів – бандура, вокал, Сергій Свірський – бас.

Середа, 12 лютого

Фільм Ця незручна мить

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 12:30, 14:30, 18:30, 20:30, 22:30

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Червоний зал): 19:50

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (Червоний зал): 21:40

Джейсон, Деніел та Майкл – типові жителі Манхеттена. Майкла кидає дівчина, друзі не дають йому впасти в депресію та приймають рішення – ніхто з них не стане заводити серйозних стосунків якомога довше. Та кожен, не ставлячи до відома решту, закохується та починає романтичні стосунки.

Виставка живопису Ігора Романка. Мистецька галерея Зелена Канапа

Ігор Романко представляє 12 нових, великих за форматом творів, створених протягом останніх 2 років.

Основу персональної виставки Ігора Романка становлять пейзажі. Окрім пейзажів, Романко вперше показує Світанок поета – портретне зображення свого улюбленого Богдана-Ігоря Антонича.

Четвер, 13 лютого

Вистава Вільні метелики. Перший Український театр для дітей та юнацтва, 16.00

П’єса відомого американського драматурга і сценариста Леонарда Герша Вільні метелики написана у 1969 році і тоді ж поставлена на Бродвеї.

1972 року п’єса була екранізована з Голді Хоун та Едвардом Альбертом у головних ролях, отримавши три номінації на Оскар.

Про любов і свободу, про взаємостосунки та інші питання взаємоіснування у цій виставі.

Показ короткометражок«Абсолютна любов». Львівський палац мистецтв. 19:00, 21:00

Шість фільмів про різну любов, яку, однак, з певністю можна назвати абсолютною.

У програмі фільми з Великобританії, Іспанії, Канади, Ізраїлю, Ірландії та… України!

Спеціальна гостя показу – українська режисерка Катерина Горностай, яка представить свою документальну роботу «Між нами», прем’єра якої відбувалась у жовтні минулого року на кінофестивалі «Молодість» і отримала багато схвальних відгуків від критиків та глядачів.

Також у програмі наступні фільми: Ноа, Перша допомога, AU REVOIR, Між нами, Бюро розлучень, Обличчя ляльки.

Презентація книжки Люби-Параскевії Стринадюк «У нас, гуцулів». Книгарня «Є», 18:00

«У нас, гуцулів» – прозова книга, до якої входять дві повісті «А кємуєш, єк то було» й «У нас, гуцулів», які написано українською мовою, а діалоги – гуцульською.

Люба-Параскевія Стринадюк – письменниця, перекладачка, ґерманістка, мешкає у Львові.

У її доробку – переклад книги Лізи Ґаллаунер «Гаф-пайп – старт Леона-новачка» (2013), роман в ілюстраціях Юдіт Шаланскі «Шия жирафи» (ще не опубліковано), етнографічна книга Фрідріха Крістофа Й. Фішера «Пробні ночі німецьких сільських дівчат» (2013).

П’ятниця, 14 лютого

Вистава «Амнезія, або Маленькі подружні злочини». Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, 19:00

Вистава Володимира Кучинського на основі п’єси відомого французького драматурга Еріка-Емануеля Шмітта у перекладі Неди Неждани уже кілька років користується популярністю серед глядачів.

Це завжди буде добрим приводом для відвідин театру.

Концерт до Дня святого Валентина Музика Голлівуду. Львівська філармонія, 18:00, 20:00

До дня святого Валентина Львівська філармонія готує святковий вечір – конецрт найкращих хітів із голлівудських кінострічок у якісному живому виконанні львівських музикантів.

Виконують хіти: Олександр Божик – скрипка, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Назар Яцків – диригент.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.