Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

доктор пі

ukr.obozrevatel.com

П'ятниця, 14 лютого 2014, 20:53

Суд дав "Доктору ПІ" вісім років в'язниці

доктор пі

Сихівський районний суд Львова засудив Андрія Слюсарчука, відомого за псевдонімом "Доктор Пі", на 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє ТСН (телеканал 1+1).

Андрій Слюсарчук уже відсидів 2,5 роки у СІЗО, тож йому залишилося провести у тюрмі 5,5 років. Щоправда, обвинувачений збирається подавати апеляцію.

Нагадаємо, Андрія Слюсарчука звинувачують у підробці дипломів про закінчення ряду вищих навчальних закладів, зокрема й російського медичного університету. Кілька років тому в ЗМІ з'явилася серія публікацій про феноменальні здібності А.Слюсарчука, який відтворював в пам'яті великі обсяги інформації, зокрема, 30 мільйонів цифр у числі «Пі» після коми.

А.Слюсарчук також, назвавшись нейрохірургом, лікував хворих людей. Він став лауреатом Державної премії України, йому було присвоєно звання професора.

За даними газети «Експрес», А.Слюсарчук - самозванець, який не має навіть вищої освіти. За даними ЗМІ, він калічив десятки людей, зафіксовано, як мінімум, три смертельні випадки. Стосовно А.Слюсарчука львівська міліція порушила 2 кримінальні справи - за підозрою в шахрайстві та за підозрою у використанні підроблених документів.

До слова, судмедексперт побачив провину "Доктора Пі" тільки в одній смерті.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.