Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Неділя, 16 лютого 2014, 15:42

Народна самооборона розблокувала Львівську ОДА

Сьогодні ранком були розблоковані приміщення Львівської обласної держадміністрації на другому поверсі будівлі на вул.Винниченка,18.

Біля входу до будівлі немає активістів самооборони, які раніше не впускали до приміщення працівників апарату обласної адміністрації.

Барикади біля будівлі ОДА поки що не розбирають. Біля них перебувають півтора десятка активістів, які виносять металеві бочки за барикаду. В одній з бочок запалили вогонь.

Водночас зник військовий намет, який встановили раніше у сквері члени загонів самооборони.

Як повідомлялося, 23 січня близько 2 тис. жителів Львова зайняли будівлю обласної держадміністрації, а голову ОДА Олега Сала змусили написати заяву про відставку. Пізніше О.Сало заявив, що не має наміру складати з себе повноваження, оскільки писав заяву під тиском людей.

Активісти не пускали працівників обласної адміністрації на робочі місця протягом декількох днів, але потім було досягнуто компромісу – на робочі місця повернулися службовці всіх управлінь, розташованих на першому і четвертому поверхах будівлі. На роботу не пускали тільки працівників апарату та керівництво ОДА.

30 січня активісти частково залишили приміщення ОДА, передавши їх власнику – Львівській обласній раді, представники якої опечатали всі кабінети на другому поверсі будівлі.

Водночас Львівська ОДА через суд вимагає від облради продовжити договір оренди приміщень, який закінчився на початку поточного року.

Джерело: Інтерфакс 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.