Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

maidan.org.ua

Субота, 2 червня 2012, 12:41

КОД вимагає від Костюка публічно задекларувати його позицію по мовному питанню

Львівський Комітет опору диктатурі звернувся до голови львівської ОДА Михайла Костюка із вимогою публічно задекларувати його позицію по мовному питанню до 5 червня – «до початку акцій протесту громадськості біля стін Львівської ОДА, яка вимагатиме не допустити прийняття ганебного законопроекту Колесніченка-Ківалова».

КОД також вимагає від Костюка оприлюднити факти порушення мовних прав національних меншин на Львівщині, якщо такі мають місце.

«Ви, як очільник області, зобов'язані володіти повною інформацією про стан речей у регіоні, а передусім про ситуацію з дотриманням прав і свобод людини на очолюваній Вами території. Тому звертаємось до Вас з вимогою надати об'єктивну інформацію про факти порушення в регіоні мовних прав національних меншин», - йдеться у зверненні.

КОД висловлює переконання, « що об'єктивний аналіз цього питання підтвердить відсутність будь-якої мовної дискримінації на теренах поліетнічної Львівщини».

«Тому вважаємо Вашим посадовим та людським обов'язком офіційно повідомити про це Верховну Раду та Президента України, а також проінформувати останнього про явну антиконституційність та аморальність відповідного «мовного» законопроекту», - сказано у заяві.

Нагадаємо, 5 червня у Верховній раді України запропонований розгляд законопроекту, яким передбачено зміни щодо статусу російської мови в України. Цього ж дня Львівська міська та областна ради проведуть виїздні позачергові сесії у Києві.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.