Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ЛАЗ

mydim.ua

Четвер, 20 березня 2014, 09:38

Львівський автобусний завод заберуть за борги

ЛАЗ

Господарський суд міста Києва 17 березня 2014 не задовольнив позов ТОВ «Львівські автобусні заводи» до ПАТ «Український професійний банк» і підтвердив законність витребування майна підприємства в рахунок оплати заборгованості.

Як пишуть "Наші Гроші. Львів", юристи ЛАЗу вимагали визнати звернення стягнення на предмет іпотеки таким, що не підлягає виконанню.

До слова, ще у січні 2014 року суд зобов’язав підприємство передати будівлі заводу, що розташовані на вул. Стрийській, 45 та 40 автобусів в управління банку до моменту реалізації майна.

Майно заводу було заставлено 21 листопада 2008 року, як забезпечення для відкриття кредитної лінії у розмірі 29,3 млн грн.

В певний момент борг перестав обслуговуватись і банк розпочав процедуру витребування майна підприємства, яке перебувало в заставі, оскільки представники банку з’ясували, що воно втрачає свою вартість через неналежне зберігання, а автобуси взагалі відсутні на території підприємства. Фактично банкіри звинуватили керівництво заводу в умисному псуванні майна.

Засновниками ТОВ «Львівські автобусні заводи» за даними Єдиного державного реєстру є: акціонерна корпорація «Мерибені енерджі корп» (Канада) – 24%, компанія «Артіваль лімітед» (Нова Зеландія) – 25%, корпорація «Євротрак Технолоджіс лімітед» (Канада) – 25%, приватна компанія “Сіті транспорт Констракшн Інвестмент ЛТД» (Великобританія) – 25% та Ігор Чуркін – 1%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.