Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лічниця Шептицького

Вівторок, 25 березня 2014, 15:10

Щодо руйнівників Народної лічниці на Озаркевича відкрили кримінал

лічниця Шептицького

Проти руйнівників пам’ятки «Народна лічниця» у Львові на вул. Озеркевича, 4-а відкрито кримінальне провадження за фактом умисного незаконного знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини.

Відповідний лист від ГУ МВС України у Львівській області отримав нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець, повідомляє сайт депутата.

Нагадаємо, 10 січня 2014 року забудовник почав руйнування пам’ятки заради зведення на ній нового житлово-офісного центру. Наразі будівля зруйнована на третину. Представники забудовника не пропускали на будмайданчик журналістів та громадськість. У сутичках було побито помічника нардепа О.Бригинця Олега Короля.

«Нещодавно я отримав відповідь від Львівського міського голови, який повідомив, що Виконавчими органами Львівської міської ради розглядається можливість заміни забудовнику земельної ділянки на вул. Озеркевича, 4-а, де знаходиться Народна лічниця А. Шептицького. І це позитивна відповідь, адже це означатиме, що влада взялася за збереження пам’ятки і її не доруйнують забудовники. Проте ніхто не знімав відповідальності із забудовника, який всупереч дозволам почав руйнування пам’ятки», - наголосив О.Бригинець.

Нардеп нагадав, що його командою також було підготовлено позов до Галицького районного суду м. Львова на забудовників, які зруйнували пам’ятку XVIII ст. – Народну лічницю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.